NAKON 26 GODINA

Ponovno se okupljaju Prijatelji, Schwimmer otkrio o čemu se radi: ‘Neće to biti klasična serija‘

Detalje o novom specijalu otkrio je David Schwimmer u gostima kod Jimija Fallona
Ekipa iz Prijatelja

"Prijatelji" se ponovno okupljaju, a snimanje novih epizoda kultne serije moglo bi početi već u kolovozu, rekao je glumac David Schwimmer u tlak showu Jimmyja Fallona.

Schwimmer, koji je utjelovio Rossa Gellera, otkrio je da se neće raditi o klasičnim epizodama serije, nego o specijalu koji se neće snimati prema scenariju, nego će biti u slobodnoj formi koja će se sastojati od intervjua i "sitnica koje će biti iznenađenje".

Specijal o NBC-jevu hit sitcomu već je trebao biti gotov, no snimanje je odgođeno radi pandemije koronavirusa. - Počet ćemo snimati u kolovozu, sredinom kolovoza. No, iskreno, pričekat ćemo još tjedan ili dva da utvrdimo da je doista dovoljno sigurno krenuti u projekt - rekao je u "The Tonight Showu", dodajući da će u slučaju procjene situacije kao opasne dodatno odgoditi snimanje.

U intervjuu se ovaj glumac prisjetio i samih početaka "Prijatelja" te izjavio da skoro nije prihvatio ovu ulogu, koja ga je kasnije proslavila, radi neuspjeha na prethodnom sitcomu kojeg je snimao. - Snimili smo samo 12 epizoda te serije, a, kada su ju otkazali, rekao sam sebi: "Hvala bogu. Više nikada neću snimati sitcom" - rekao je, dodajući da se ipak predomislio kada je čuo da su Marta Kauffman i David Crane, autori serije, napisali lik Rossa baš za njega.

To je jedna od anegdota koje se spominju i u knjizi Kelsey Miller "Prijatelji - Ona o seriji Friends", koju je nedavno u hrvatskom prijevodu izdao Rockmark. Iz te glazbene knjižare kažu da im je upravo ovo izdanje najprodavanije, što govori da popularnost ove serije ne jenjava unatoč činjenici da je prošlo više od četvrt stoljeća od prve epizode. Inače, serija je sada ponovno i na Netflixu, gdje je konstantno na popisu top 10 najčešćih odabira za bingeanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 16:09