NOVO NORMALNO

Pogledajte kako je izgledala generalna proba glazbenih zvijezda, ovakvu publiku nikad neće imati

Lady Gaga će pjevati nacionalnu himnu na stubama parlamenta, dok će Jennifer Lopez izvesti plesni spektakl
Jennifer Lopez

I dok je na inauguraciji Baracka Obame bilo je više od milijun ljudi, a na Trumpovoj njih oko 300 tisuća, inauguracija novoizabranog američkog predsjednika bit će potpuno drugačija od svih dosadašnjih.

Parada će biti virtualna i Amerikanci će je moći pratiti samo putem malih ekrana, što zbog rekordnog broja umrlih posljednjih dana od covida-19, što zbog nereda koje su pred zgradom Kongresa posljednjih dana izazvali Trumpovi pristaše.

U šetalištu National Malla, goleme esplanade nasuprot Kongresa na kojoj se nalaze muzeji i spomenici, bit će postavljeno gotovo 200 tisuća američkih zastava koje će predstavljati građane, jer oni sami neće moći doći na prisegu.

image
Susan Walsh /AFP

Osim parade, zbog pandemije su otkazani i glamurozni balovi te raskošna večera.

U posebnom ozračju nastupit će jedino Lady Gaga koja će pjevati nacionalnu himnu na stubama parlamenta, dok će Jennifer Lopez izvesti plesni spektakl, a pjesnikinja Amanda Gorman recitirat će svoju pjesmu 'The Hill We Climb'.

Proba za ovaj svečani povijesni trenutak već je održana, a latino diva već je na društvenim mrežama objavila nekoliko snimki i fotografija svog 'inauguracijskog tima'.

image
Carol Guzy/Zuma Press/Profimedia
image
Carol Guzy/Zuma Press/Profimedia
image
Carol Guzy/Zuma Press/Profimedia

Na probu ju je dopratio policajac, a selfie je okinula i s vojnicima.

- Čast mi je bila provesti nekoliko trenutaka s ovim hrabrim muškarcima i ženama. Hvala vam na vašoj žrtvi, odajem vam počast danas i svakoga dana. Sutra ću pjevati za vas i za sve Amerikance, napisala je J. Lo na svom Instagramu.

Inače, i J. Lo i Lady Gaga su u kampanji podržale Bidena, a Lady Gaga koju novi predsjednik naziva 'velikom prijateljicom' već je pjevala na njegovom posljednjem skupu. Kada je bio Obamin potpredsjednik zajedno su radili u kampanji za borbu protiv seksualnog uznemiravanja.

I ona je na svom Instagramu objavila fotografiju s Kapitola i poslala svojim sugrađanima poruku mira:

- Molim se da sutra bude dan mira za sve amerikance. Dan ljubavi, a ne mržnje. Dan prihvaćanja, a ne straha. Dan za snove o radosnoj budućnosti naše države. Snove koji su nenasilni, snove koji pružaju sigurnost našoj duši - poručila je Gaga.

{instagram}

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:43