KONTROVERZNA ODLUKA

Pogledajte emotivan video u kojemu se Drew Barrymore ispričava kolegama koji štrajkaju. Njezina emisija, ipak, ide dalje

Slažemo se da nećemo promovirati niti jedan film ili televizijski sadržaj koji bi mogli naškoditi štrajku

Drew Barrymore i Broke Shields u emisiji Drew Barrymore Show

 The Drew Barrymore Show/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/The Drew Barrymore Show/backgrid/backgrid Uk/profimedia

U ranim jutarnjim satima u subotu Drew Barrymore je na Instagramu objavila emotivan video u kojem se ispričava članovima strukovnih udruga/sindikata industrije zabave, WGA i SAG-AFTRA koji trenutno štrajkaju, zbog odluke da nastavi raditi svoj show. Nekoliko sati kasnije, nakon žestokih reakcija brojnih kolega, glumaca, scenarista i udruga, video je uklonila.

Barrymore je tjedan dana ranije objavila kako će se njezina (inače vrlo popularna i gledana) dnevna emisija na TV-mreži CBS vratiti na program.

- Odlučila sam dalje raditi emisiju koja možda nosi moje ime, ali je stvar mnogo veća od toga. Ne mogu drugačije - objasnila je tada i dodala - Slažemo se da nećemo promovirati niti jedan film ili televizijski sadržaj koji bi mogli naškoditi štrajku.

Drew je tvrdila da je njezina emisija, koja je krenula tijekom pandemije, "stvorena za osjetljiva vremena", spomenula kako mora ljudima s kojima radim. CBS je objavio kako će Drew Barrymore Show raditi bez tekstopisaca iako emisiju pokriva WGA, strukovna udruga scenarista.

- Nije se emitirao od početka štrajka 2. svibnja, ali sada se (nažalost) odlučio vratiti bez svojih pisaca - rekao je glasnogovornik WGA Jason Gordon za Vanity Fair, a Barrymore mu je u svojoj objavi na Instagramu uzvratila da je štrajk započeo nakon završetka sezone talk showa 20. travnja "tako da nikada nismo morali ugasiti emisiju".

Nakon sadašnje video-isprike u kojoj je bilo i suza, u kojoj je spominjala i brojne probleme koje je imala u životu ali i odluke da nastavlja raditi na showu, jer duguje to svojim zaposlenicima, u glumica i voditeljica očito nije bila zadovoljna reakcijama pa je video nestao s njezina profila. No, nije nestao s mreže, kao ni reakcije kolega.

Glumica Alyssa Milano tako je za AP izjavila da jako voli Drew ali njezina odluka da nastavi raditi "nije pravi potez jer on utječe na snagu pokreta".

Bradley Whitford, glumac i producent koji se često može vidjeti sa štrajkašima, bio je sarkastičan: "Drew Barrymore želi da znate kako je ona žrtva zbog podrivanja sindikalne solidarnosti u jednom od ključnih trenutaka za radnike u Hollywoodu. Ovo je, kao, bio super težak tjedan za nju.

Glumac David Krumholtz reagirao je na video-ispriku prije no što je uklonjena s Instagrama.

- Ovo je složena (situacija) za tisuće. Koji nastavljaju štrajkati i pridržavati se pravila štrajka. Iznimno složena. - napisao je - Možeš prestati raditi i smatrat će te hrabrom. Bit će ti oprošteno. Ono što čini štrajk još složenijim za tisuće ljudi si ti koja doneseš odluku koja poništava njihove napore da postignu pošten dogovor usred okrutnog korporativnog okruženja koje će koristiti tvoju emisiju kao primjer podjele i nejedinstva.

Slično je reagirala i Debra Messing, poručivši Barrymore da još uvijek stigne "zaustaviti proizvodnju".

- Možeš odlučiti platiti svoje zaposlenike kao što su to činili i drugi voditelji emisija koji su ostali solidarni s piscima. Životi i poslovi tisuća članova sindikata su na kocki, mnogo više njih nego što rade u tvojoj emisiji, a isto tako i budućnost naše voljene industrije. Ja se nadam da ćeš razmisliti.

Deadline je dobio izjavu od predstavnika WGA, reakciju na video.

- Drew Barrymore ne bi se trebala prikazivati u vrijeme kada su njezini tekstopisci u štrajku i bore se za poštene ugovore - kaže se u izjavi - U biti, ovakve emisije ne mogu funkcionirati bez tekstopisaca, i to je besmislen posao.

Koji će biti sljedeći potez? Čini se da emisija ide dalje.

Glasnogovornik CBS Media Venturesa, koji producira i distribuira Drew Barrymore Show reagirao je izjavom u kojoj se kaže da su svjesni složenih okolnosti u trenutku povratka emisije. Dodali su: "i strogo ćemo se držati svih naših ugovora i pravila štrajka". CBS je napomenuo kako voditelji rade pod posebnim ugovorima sa SAG-AFTRA koji omogućuju Barrymore i drugim voditeljima dnevnih emisija da nastave raditi.

- Naša je emisija od početka bila većim djelom razgovorna emisija bez scenarija, a nove epizode radit ćemo potpuno bez scenarija sve dok štrajk ne završi. Nitko od naših zaposlenika neće raditi umjesto scenarista. - napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:00