ERIC CLAPTON

Pobijedio na sudu pa odustao od kažnjavanja Njemice koja je prodavala snimke njegovih koncerata

Da jedan od najboljih blues gitarista u povijesti nije odustao od progona, okrivljena bi trebala platiti kaznu do 250 tisuća eura

Eric Clapton

 Markus WacheMarkus Wache/APA-PictureDesk/APA-PictureDesk via AFP

Eric Clapton oslobodio je Njemicu optužbi nakon što je dobio proces protiv nje zbog prodavanja snimaka njegovih koncerata, priopćio je britanski glazbenik na svojoj službenoj stranici.

Sudac u Düsseldorfu presudio je da Njemica iz obližnjeg Ratingena ne smije na eBayu prodavati snimku Claptonova koncerta iz 1987. godine.

Da slavni glazbenik i jedan od najboljih blues gitarista u povijesti nije odustao od progona, okrivljena bi trebala platiti kaznu do 250 tisuća eura.

Njemica je pronašla dva CD-a tijekom pospremanja doma, nakon smrti bivšeg supruga. Stavila ih je na prodaju na eBay za 9,95 eura.

Claptonovi odvjetnici zaustavili su tu aukciju jer je koncert snimljen ilegalno. Oni su u proteklom desetljeću vodili tisuće takvih slučajeva u rutinskim provjerama autorskog prava, priopćivši kako je prodaja "neautoriziranih i u pravilu snimaka koncerata loše kvalitete" česta u Njemačkoj i nekoliko drugih država.

"To šteti i glazbenoj industriji i kupcima koji dobivaju inferioran proizvod", priopćili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:50