DIJETA ‘MYRE‘

‘Plaćali su mi da žderem‘: Omiljena hollywoodska debeljuca se prepolovila, ovo je njena tajna

Australska komičarka zasad je smršavjela 18 kilograma. To je uspjela uz tzv. Myre prehranu
Rebel Wilson

Nakon što se Adele, koja je godinama promovirala plus-size ljepotu, u proljeće pohvalila da je u godinu dana skinula 45 kilograma, sada se i Rebel Wilson odlučila za potpunu promjenu izgleda.

Ta 40-godišnja australska komičarka, poznata iz filmova "Na putu do zvijezda", "Djeveruše" i "Jojo Rabbit", 2020. je proglasila godinom zdravlja i zasad je smršavjela 18 kilograma. To je uspjela uz tzv. Myre prehranu. Plan je izmislio dr. Harald Stossier, koji vodi kliniku Viva Mayr u Austriji, čiji su klijenti supermodeli, ali i ruski milijarderi.

Riječ je o režimu koji se bazira na jednostavnoj filozofiji pametnog jedenja i rješavanja toksične hrane koja ne doprinosi zdravlju.

Kofein i šećer su zabranjeni, a preporučuje se jesti voće, povrće, mahunarke, sjemenke te ribu.

Rebel posljednjih mjeseci ne jede nakon 18 sati, ugljikohidrate izbjegava, svaki zalogaj prožvače 40 puta, a rezultati su itekako vidljivi.

​​Dok jede, potpuno je fokusirana na hranu, ne jede uz upaljen televizor, mobitel ili išta što je ometa.

Iako se ova punašna glumica uvijek hvalila da su joj kilogrami donijeli najpoznatije uloge, a 2017. godine je dizajnirala vlastitu modnu kolekciju Rebel Wilson X Angeles za krupnije žene, sada je na rigoroznoj dijeti.

Dok su neki obožavatelji oduševljeni njezinim novim izgledom, mnogo ih je razočarano jer navode da im je pomogala da se, iako su fizički nesavršeni, osjećaju dobro u svojoj koži. Ona im je poručila da paze na sebe te da slušaju svoj organizam.

"Mnoge glumice vide višak kilograma kao manu, no ja to vidim kao prednost. Cure koje nisu mršave puno bolje prolaze u komedijama. Moji su aduti mozak, srce i ljepota koja dolazi iznutra. Osjećam se doista sretno u svojem tijelu", tvrdila je prije dijete, a sada želi ozbiljnije uloge.

Nedavno je za The Sun priznala da su joj šefovi u Hollywoodu plaćali da ostane krupnija, no odlučila je reći dosta i poslušati sebe.

"Nije mi najvažnije da izgubim određen broj kilograma, nego više da shvatim zašto sam se prejedala. Davali su mi golem novac da budem što deblja i na trenutke je to stvaralo kaos u mojoj glavi", iskrena je Rebel.

Dodala je da ju je jedna američka agencija odabrala za filmsku ulogu jer nitko nije izgledao poput nje. Bila je to uloga Debele Amy u filmu "Na putu do zvijezda", nakon čega se ona neprestano šalila na račun svoje težine.

Pričala je kako je na studentskoj razmjeni u Africi dobila malariju, zbog koje je provela dva tjedna na intenzivnoj njezi, te da je tada bila presretna jer je u to vrijeme bila napokon mršava.

Između dva snimanja čak bi i malo smršavjela, a onda bi opet jela sve više da dođe do određene težine koju bi tražili producenti.

image
Lomeli/Bauer Griffin/Profimedia

Još lani je izjavljivala da joj je hrana jedini prijatelj, ali i jedini porok s obzirom na to da ne pije alkohol niti se drogira, a sada je izbacila sve grickalice, junk food i ugljikohidrate.

Angažirala je i privatnog trenera Jona Castana Acera, s kojim nemilosrdno trenira. Samo jedan dan u tjednu ne vježba iako tada prehoda 10.000 koraka, a preostalih šest dana radi HIIT, vježbe mobilnosti i otpora, te diže utege. Njezini treninzi sastoje se od puno čučnjeva, iskoraka te trčanja po stepenicama.

Cilj joj je dostići 75 kilograma, a najavljuje da će i napisati knjigu o svojoj preobrazbi.

Glavna pravila ove dijete:

1. Svaki zalogaj žvačite 30 do 40 puta. Dobro prožvakana hrana je već napola probavljena, tako da ostatak probavnog sustava više ne mora toliko teško raditi da bi apsorbirao nutrijente. Također, ako više žvačemo, manje jedemo jer mozak znatno prije registrira da smo siti.

2. Ne pijte dok jedete. Trebalo bi piti do tri litre vode dnevno između obroka. Ali, pijenje za jela razvodnjava probavne enzime i oni su manje efikasni.

3. Doručkujte kao kralj i lagano večerajte. Naš se probavni sustav obnavlja dok spavamo, pa je efikasniji ujutro. Stoga je doručak dobro vrijeme za težu hranu.

4. Zamijenite ugljikohidrate kvalitetnim proteinima (malomasno meso), voćem i povrćem. Tako će razina šećera u krvi biti stabilna.

5. Nikad ne jedite sirovu hranu nakon 16 sati.

6. Izbjegavajte obroke nakon 18 sati.

7. Nikad ne jedite kad ste u žurbi ili pod stresom.

8. Prestanite jesti prije nego što postanete siti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:18