NEMA DOKAZA

Pjevač grupe Rammstein oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje: ‘Htjela bih ponovno razjasniti...‘

Istražitelji navodno nisu uspjeli prikupiti nikakve dokaze koji bi poduprli te optužbe

Till Lindemann tijekom koncerta u Danskoj, 2019. godine

 Gonzales Photo/thomas Rungstrom/Avalon/Profimedia

Tužitelji u Njemačkoj odustali su od istrage protiv pjevača grupe Rammstein Tilla Lindemanna. Naime, pjevač je bio optužen za neprimjereno ponašanje i seksualno napastovanje, no Deutsche Welle sada javlja da istražitelji nisu uspjeli prikupiti nikakve dokaze koji bi poduprli te optužbe.

Kako piše Loudersound.com, optužbe protiv Lindemanna prvo su se pojavile u internetskoj objavi obožavateljice po imenu Shelby Lynn, koja je navela da su njezina pića bila pomiješana s drogom za silovanje tijekom službene zabave prije koncerta u Litvi 22. svibnja. Nakon spomenute zabave, povraćala je te imala modrice, a tijekom susreta s Lindemannom odbila je njegovo udvaranje.

- Htjela bih ponovno razjasniti. Till me nije dirao. Prihvatio je da ne želim imati seks s njim. Nikada nisam tvrdila da me je silovao - dodatno je napisala Lynn na Twitteru, usprkos prvotnom negodovanju i optužbama.

Bend je brzo izdao priopćenje u kojem je opovrgnuo optužbe, ali uslijedilo je više izvješća od drugih obožavatelja Rammsteina, koji su tvrdili da su obožavateljice koje su posjećivale nastupe uživo redovito bile izvučene iz publike. Nadalje, netko iz kruga ljudi bliskih bendu znao bi ih predstavio Lindemannu, a u nekoliko se navrata spominjalo da su neke od obožavateljica bile i drogirane.

Također su odustali i od istrage protiv Alene Makeeve, bivše članice managementa Rammsteina, koja je “pozivala” djevojke na afterpartyje gdje bi se susretale s Lindemannom, nakon što nije pronađeno dovoljno dokaza da je sudjelovala u kriminalnim aktivnostima.

U lipnju su tužitelji u Litvi objavili da neće otvarati istrage o Lynninim optužbama, a sada su to odlučile i njemačke vlasti jer nisu mogle prikupiti iskaze navodnih žrtava te nisu pronašle dokaze da je Lindemann uistinu počinio navedene zločine uz pomoć droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:07