JAMIE DORNAN

Pamtite ga kao sado-mazo fanatika, a njegova želja je posve drugačija: ‘Jesam li uvučen u to?‘

Slavni glumac priznaje da je oduvijek želio snimati komedije, a karijera mu je krenula u posve drugom pravcu

Jamie Dornan

 Universal Pictures/AFP

Glumac Jamie Dornan priznao je kako se dolaskom u Hollywood nadao igrati u komedijama, no završio je, kaže, igrajući "psihopate". Inače, 39-godišnji je Dornan najpoznatiji po ulozi sado-mazo fanatika Christiana Graya u filmovima "Pedeset nijansi sive", kao i serijskog ubojice Paula Spectora u BBC-jevoj seriji "The Fall".

"Kad sam počeo glumiti, kad sam doselio u LA, jedino sam želio raditi komedije. Upravo sam to mislio da ću raditi", otkrio je Dornan. Ipak, glumački se ostvario, kako kaže, na potpuno drugačijem putu igrajući psihopate, no dodaje kako mu se prvenstveno "sviđaju životni izazovi".

"Osobno, ne razumijem svrhu karijere ako ne želiš istražiti svaki aspekt posla koji ti je ponuđen, i to u svim mogućim medijima, svim mogućim žanrovima i svim mogućim njegovim izazovima. A ja volim životne izazove. Uvijek sam volio, i uvijek ću voljeti. Volim istraživanje koje ovaj posao omogućava i imam osjećaj da sam proveo zadnjih osam godina iskorištavajući većinu toga i uzimajući stvari koje nisu iste kao prijašnje i planiram to činit dom god mi to karijera bude dozvoljavala", naglasio je Dornan.

No, glumac nominiran za nagradu BAFTA za Mirror je nedavno ispričao kako bi želio više glumiti u komedijama.

"U jednom trenutku sam mislio da će uslijediti komedija, a onda je stigla 'The Fall' i ljudi me nisu trebali za to. Jesam li uvučen u to? Mogla je isto tako biti smiješna serija od šest epizoda. Ne planiram previše, a i teško je planirati u ovoj industriji. Nema šanse da ne odradim i komediju, no to možda neće biti iduće godine", priznao je glumac.

Naime, Dornan će biti zvijezda nadolazeće triler serije "The Tourist" u kojoj igra čovjeka kojeg prati vozač kamiona cisterne u namjeri da ga izgura s ceste. Kasnije se probudi u bolnici, ozlijeđen i bez ikakvog pojma tko je, te mora otkriti zbog čega je bio progonjen. Serija je snimana u Južnoj Australiji i premijeru će imati na BBC-ju i kanalu HBO Max u siječnju 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:20