OTPORAN NA ANESTEZIJU

Ozzyja doktori nisu mogli uspavati na operativnom stolu: ‘Morali su mi dati konjsku dozu, ništa im nije bilo jasno‘

Operativni zahvat na kralježnici dobro je prošao. Rockera sada čeka dugotrajan oporavak i rehabiltiacija uz stručnu pomoć

Rocker je nedavno operirao kralježnicu i sada se oporavlja 

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Ozzy Osbourne (73) otkrio je da su mu liječnici morali dati četiri puta veću dozu anestetika od uobičajene u vrijeme dok se najviše drogirao.

Govoreći za američki radio Sirius XM, frontman Black Sabbatha prisjetio se kako je, prije dosta godina, morao na operaciju. Bilo je to vrijeme kada je, rekao je, njegova ovisnost o drogama bila na vrhuncu i kada je "radio sva ta sr...a".

- Tip koji mi je davao anesteziju pitao me koliko dugo se bavim glazbom. I rekao sam, toliko i toliko godina. I nastavio govoriti. A on to veli: "Pa, zašto ne spavaš?!" - ispričao je glazbenik i dodao kako su mu liječnici morali dati četiri puta veću količinu anestetika od uobičajene kako bi ga uspavali "zbog visoke razine tolerancije na lijekove".

No, dodao je i da su njegovi "divlji dani" daleko iza njega.

image

Ozzy Osbourne izlazi iz bolnice nakon operacije u lipnju

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

- Ono što me drži podalje od droge je prihvaćanje sebe onakvog kakav jesam, pomirio sam se sam sa sobom. To je pomoglo i mojoj obitelji da budemo bliži i ostanemo zajedno - kazao je.

Iako živi mirnijim životom Osbourne već dugo ima mnoštvo zdravstvenih problema. Još 2003. godine stradao je u gotovo fatalnoj prometnoj nesreći na quadu. Prije dvije godine mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, a prije desetak dana je imao veliki operativni zahvat na kralježnici.

- Ozzy ima 73 godine, a kada ostariš svaka je operacija riskantna i opasna. No, ovo je bilo jako važno za njega - rekao je obiteljski prijatelj za DailyMail.

Njegova supruga Sharon je u danima prije no što će Ozzy otići na operaciju izjavljivala kako se radi o zahvatu koji bi mogao odrediti kako će izgledati ostatak njegova života.

image

Ozzy i Sharon Osbourne

Mark Ralston/Afp

Srećom, sve je dobro prošlo što je Sharon potvrdila u medijima, a Ozzyja sad čeka dugotrajni oporavak i rehabilitacija uz stručnu pomoć.

Na operaciju je morao zato što je u veljači pao, a kod tog pada pomaknule su se metalne šipke koje su mu bila ugrađene u kralježnicu nakon nesreće na quadu 2003. godine.

- Otišao sam u kupaonicu tijekom noći, izgubio ravnotežu i pao ravno na lice - ispričao je za Ozzy za DailyMail i dodao: - Vidio sam ono veliko bijelo svjetlo kad sam pao na pod i pomislio sam kako sam gotov. Znao sam da je loše, mislio sam da sam paraliziran, pa sam vrlo smireno rekao: "Sharon, ne mogu se pomaknuti. Mislim da sam sredio vrat. Nazovi hitnu pomoć."

Na hitnoj operaciji glazbenik je bio završio i 2018. godine, nakon teške infekcije palca. Zatim je, 2019. godine, zbog komplikacija gripe i bronhitisa, završio na respiratoru. U travnju ove godine, pak, morao se boriti protiv covida-19.

image

Rocker je nedavno operirao kralježnicu i sada se oporavlja

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

U siječnju 2020. otkrio je da mu je krajem 2019. dijagnosticirana Parkinsonova bolest, preciznije PARK-Parkin ili Parkinson ranog početka, koji je varijanta bolesti koja se najčešće javlja u tridesetim godinama života. U biti, veliko je pitanje koliko dugo rocker doista ima neke simptome Parkinsona poput drhtavice, problema s kretanjem i ravnotežom, ukočenosti i nevoljnih kontrakcija mišića, a koji su pripisivani drogi i razuzdanom životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:16