‘THE IDOL‘

‘Ovo graniči s pornićima‘: Deppova kći u kontroverznoj seriji masturbira i guši se, gledatelji je smatraju uznemirujućom

Nedavno izvješće Rolling Stonea upozorava da serija graniči s ‘pornićima seksualnog mučenja‘

Scene iz ‘The Idol‘

 Profimedia/

"The Idol", nova serija u kojoj glume Lily-Rose Depp i The Weeknd debitirala je u nedjelju navečer, a već je prate kontroverze, odnosno, seksualno-eksplicitni i ponižavajući sadržaj.

Rane recenzije serije tvorca "Euphorije", Sama Levinsona, nazvale su seriju "toksičnom" i "uznemirujućom", dok je nedavno izvješće Rolling Stonea tvrdilo da serija graniči s "pornićima seksualnog mučenja". HBO serija prati lik Lily-Rose Depp, ujedno i kćeri Johnnyja Deppa, Jocelyn, koja tumači pjevačicu koja je doživjela živčani slom na svojoj posljednjoj turneji.

U seriji, mlada Jocelyn upoznaje vlasnika noćnog kluba Tedrosa (The Weeknd) kako bi pokušala preokrenuti svoju karijeru, a stvari ovdje kreću nizbrdo.

U "The Idolu" također glume Dan Levy, Jane Adams, Rachel Sennott, DaVine Joy Randolph, Hank Azaria, Elizabeth Berkley i Anne Heche u jednoj od njezinih posljednjih uloga.

Serija počinje upozorenjem da epizoda sadrži "nasilje, golotinju i seksualni sadržaj". Prva scena prikazuje Jocelyn na fotografiranju. Od nje se traži da izgleda "stidljivo", a zatim da se "igra s kamerom" te izmijenjuje poze koje uz njegove naputke zvuče kao "čisti seks". Kamera se povlači jer Jocelyn kreće plakati u raskopčanom crvenom mantilu dok fotograf nastavlja snimati. Već je prva scena ostavila dojam što točno možemo očekivati od serije. Također, u priču se upliće i eksplicitna fotografija Jocelyn koja je neplanirano "procurila" u javnost.

image

Lily-Rose Depp

Hbo/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image

Lily-Rose Depp kao Jocelyn

Hbo/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Hbo/backgrid/backgrid Uk/profimedia
image

Lily-Rose Depp

Hbo/Planet/Profimedia/Hbo/planet/profimedia

U idućoj sceni, Jocelyn snima spot te pušta nekoliko suza pod pritiskom koreografa, menadžera i ostatka njezina tima te novinarke Vanity Faira. Jocelyn nastavlja promatrati što se događa i briše suze ispod sunčanih naočala prije nego što se vrati plesačima, a jedna je plesačica pokušava ohrabriti.

Kasnije te noći, odlazi u noćni klub sa svojim prijateljima, gdje je Tedros primijeti. The Weekndov lik uzima mikrofon i govori publici da je ona tu te kaže da je "tako lijepa" i da želi plesati s njom.

image

Lily-Rose Depp kao Jocelyn i The Weeknd kao Tedros

Hbo/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Hbo/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Tijekom izazovnog plesa u središtu plesnog podija, Tedros uvjerava Jocelyn kako je pop glazba "divan biznis", dok ona to negira i naziva svoju novu glazbu "umjetnom" te ne želi da je on čuje.

Oboje kažu da se sviđaju jedno drugome, a on tvrdi da ona "ima najbolji posao na svijetu te bi se trebala više zabavljati". Jocelyn se vraća kući i jednom rukom počinje masturbirati, a drugom se naizgled guši.

image

Lily-Rose Depp

Hbo/Planet/Profimedia/Hbo/planet/profimedia

Sljedećeg dana razgovara s Taliom iz Vanity Faira, koja joj počinje govoriti da je smatra "tako impresivnom".

Novinarka se fokusira na eksplicitnu fotografiju koja je procurila u javnost i dodaje da "ne može zamisliti svu sramotu i poniženje koju je Jocelyn osjetila". Doduše, pohvaljuje njezinu izdržljivost i naziva je "impresivnom, baš poput nekog olimpijca".

Spomenuta novinarka sugerira da Jocelyn "odj*** lika koji joj je to učinio" i smatra da bi fotografija koja je procurila bila inspirativna za mlade žene i djevojke diljem svijeta koje su bile ciljane i ponižene na način na koji je bila ona.

image

The Weeknd kao Tedros

Hbo/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Hbo/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Epizoda završava ponovnim susretom Jocelyn i Tedrosa koji dolazi k njoj. On si napravi piće i sjedi na sofi prije nego što se pogleda u ogledalo u punoj veličini i konzumira kokain. Nadalje, gleda se u ogledalo i uvježbava svoju uvodnu rečenicu, tj. "Zdravo, anđele", prije nego što Jocelyn siđe niz stepenice u svojoj crvenoj haljini koju je nosila u prvoj sceni epizode.

Jocelyn mu pušta spomenutu pjesmu koja još nije vidjela svjetlo dana, ali je zaustavlja na pola puta jer misli da je mrzi.

On kaže da vidi "zašto izdavačka kuća to želi objaviti", a tvrdi da joj se čini pomalo "neiskrenom".

Ubrzo, napetost raste i Tedros joj stavlja povez preko glave te savjetuje da bi trebala "prestati s pretjeranim razmišljanjem". Niotkud joj veže pojas oko vrata, a dok se Jocelyn bori i uzdiše, on joj otvara rupu za zrak u tkanini i kaže joj da "sada može pjevati" dok premijera serije završava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:45