NEVALJALCI

Ovi nogometaši često su punili naslovnice, ali iz krivih razloga: Silovanja, lažne putovnice, ženidba sestrične svoje bivše...

Brazilski nogometaši poznati su po nogometnim uspjesima, ali evo kojih sedam je dospjelo na naslovnice iz negativnog razloga

Brazilski nogometaši

 Profimedia; Afp/Olivier Morin

Brazilski nogometaši poznati su diljem svijeta u svojim legendarnim žutim dresovima. Nedavno su tako na Wembleyju pobijedili Engleze pred 90.000 navijača. Peterostruki svjetski prvaci imaju globalnu pozornost, ali velik broj brazilskih igrača dospijeva na naslovnice iz "pogrešnih" razloga.

Robinho

Robinho, bivši napadač Manchester Cityja i Real Madrida (40), osuđen je na devetogodišnju zatvorsku kaznu u Brazilu zbog sudjelovanja u grupnom seksualnom napadu 2013. godine. Robinho, koji je u to vrijeme igrao za AC Milan, bio je jedan od šest muškaraca koji su 2017. proglašeni krivima za grupno silovanje 22-godišnje Albanke u noćnom klubu.

U siječnju 2022. Vrhovni sud u Rimu odbacio je njegovu posljednju žalbu na osudu. Talijanske vlasti tražile su izručenje Robinha iz Brazila na izdržavanje kazne, iako se to neće dogoditi, sudci odlučili su da će umjesto toga biti zatvoren u Brazilu. Robinho, koji je igrao 100 puta za reprezentaciju, tvrdi da je nevin i planira se žaliti na odluku.

image

Robinho

Olivier Morin/Afp

Dani Alves

Bivši brazilski branič Dani Alves pušten uz jamčevinu od milijun eura nakon žalbe na kaznu od četiri i pol godine zatvora zbog silovanja. Alves (40), jedan od najodlikovanijih nogometaša svih vremena, proglašen je krivim prošlog mjeseca za silovanje žene u kupaonici noćnog kluba u Barceloni u ranim jutarnjim satima 31. prosinca 2022.

Zatvoren je u zatvoru Brians 2 u Barceloni od siječnja 2023., ali sada može izaći uz jamčevinu dok čeka konačnu kaznu. Tužitelji su tražili da Alves dobije devetogodišnju kaznu, a igrač je uvijek tvrdio da je nevin govoreći da je seksualni odnos bio dobrovoljan. Njegova supruga, manekenka Joana Sanz, podnijela je zahtjev za razvod nakon njegova uhićenja. U osam godina igranja za Barcelonu, Alves je osvojio šest La Liga naslova i tri puta Ligu prvaka. Igrao je 126 puta za svoju zemlju.

image

Dani Alves

Pau Barrena/Afp

Antony

Napadač na krilu Manchester Uniteda Antony nije u najnovijoj brazilskoj momčadi. Uklonjen je iz postave odabrane za brazilske kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Bolivije i Perua u rujnu nakon optužbi za obiteljsko nasilje nad bivšom djevojkom Gabrielom Cavallin. Policijska istraga o optužbama još uvijek traje u Manchesteru i Sao Paulu.

image

Gabriela Cavallin

Instagram/gabriela Cavallin/

Igrač negira optužbe, ali je dobrovoljno otišao na razgovor s policijom Manchester prošlog rujna. Cavallin tvrdi da ju je Antony napao u hotelu Hyatt Regency u Manchesteru 15. siječnja prošle godine i oštetio joj jedan od implantata u grudima. Također tvrdi da joj je Antony posjekao prst do kosti u lipnju kada ju je gađao čašom.

image

Antony

Paul Ellis/Afp

Ronaldinho

Nogometaš Ronaldinho čiji je slobodni udarac izbacio Englesku sa Svjetskog prvenstva 2002. bio je umiješan u skandal s lažnim putovnicama nakon što je završio svoju igračku karijeru 2015. Godine 2020. Ronaldinho, koji je uživao u uspješnooj karijeri s Paris Saint-Germainom, Barcelonom i AC Milanom, uhićen je zajedno s bratom Robertom de Assisom kada su ušli u Paragvaj na promotivnoj turneji. Utvrđeno je da su krivotvorili paragvajske putovnice i osobne iskaznice, iako su tužitelji vjerovali da Ronaldinho nije imao pojma da su dokumenti lažni. Braća su kažnjena s 200.000 dolara u sklopu nagodbe i na kraju su vraćena u Brazil.

image

Ronaldinho

Chris Arjoon/Afp

Adriano

Napadač Adriano, koji je između 2000. i 2010. igrao 48 puta za reprezentaciju, bio je optužen za trgovinu drogom dok je njegova igračka karijera još trajala. Godine 2010. tužitelji su tvrdili da je Adriano kupio motocikl i dao ga poznatom dileru droge u faveli Rio de Janeira gdje je odrastao. Moćna kriminalna skupina koristila je motor za trgovinu drogom, a Adrianu je prijetila zatvorska kazna. Ipak, sutkinja Maria Tereza Donatti odbacila je slučaj jer nije bilo dovoljno dokaza koji bi potvrdili optužbe.

image

Adriano i Robinho

Antonio Scorza/Afp/Profimedia/Antonio Scorza/afp/profimedia

Edmundo

Edmundo, brazilski napadač nadimka Životinja, bio je kontroverzna osoba. Godine 1999. Edmundu su udruge za dobrobit životinja zaprijetile kaznenim progonom nakon što je unajmio cijeli cirkus da nastupi u njegovom vrtu za prvi rođendan njegova sina. Nogometaš je fotografiran na zabavi dok je pivom i viskijem pojio čimpanzu odjevenu u crvenu Adidas trenirku. Iste godine, dok je igrao za talijanski klub Fiorentinu, Edmundo je izbjegao kaznu od četiri i pol godine zatvora jer je vozio u pijanom stanju i uzrokovao smrt troje ljudi kada se njegov Jeep Cherokee sudario s Fiatom tijekom karnevala u Riju. Osuđen je za "svjesno ubojstvo", ali mu je žalba drastično smanjila kaznu na sedam dana uvjetne kazne.

image

Edmundo

Action Plus Sports Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Action Plus Sports Images/alamy/alamy/profimedia

Hulk

Bivši brazilski napadač Hulk dospio je na naslovnice kada je otkriveno da je oženio nećakinju svoje bivše supruge. Ovaj 37-godišnjak, koji igra za Atletico Mineiro u svojoj domovini, prethodno je bio u braku s Iranom Angelom 12 godina. Zajedno su dobili dva sina, Iana i Tiaga te kćer Alice.

Hulk, punim imenom Givanlido Vieira de Sousa, objavio je pet mjeseci nakon njihovog razvoda 2019. da se ženi s Camilom Angelo, nećakinjom svoje bivše supruge.

"Hulk je nazvao roditelje i brata Camile i rekao im istinu. Sam Hulk je taj koji je objavio informaciju jer nije imao što skrivati", rekao je glasnogovornik igrača rekao je u to vrijeme. Par je u travnju 2022. dobio kćer Zayu, a u prosincu su objavili da čekaju dječaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:39