‘KRIVI‘ SU PRODUCENTI

Otkriveno pravo ime Alena Islamovića: ‘U početku mu se nije svidjela ta ideja, malo se nećkao...‘

Nema ništa čudno u tome, mnoge zvjezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti. Tako je bilo i u mom slučaju, kaže pjevač

Alen Islamović

 Ronald Gorsic/CROPIX

Bio je jedan od najpopularnijih pjevača osamdesetih godina na prostoru Jugoslavije. Proslavio se kao dio benda Divlje jagode i član Bijelog dugmeta, a malo je poznato kako zapravo glasi pravo ime Alena Islamovića.

Naime, početkom osamdesetih godina, kad su Divlje jagode postajale sve popularnije, producentima je privukao pažnju mladi pjevač po imenu Alija Islamović, ali ubrzo su mu predložili da promijeni ime u - Alen, piše portal Nova.rs.

"Kad se dogodio uspon Divljih jagoda, benda u kojemu je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg Jugotona došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da koristi umjetničko ime Alen, uz objašnjenje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije htio mijenjati svoje ime, ali ubrzo je popustio i poslušao savjet nadređenih. Danas gotovo nitko ne zna da se Alen zapravo zove Alija", ispričao je svojedobno za Kurir izvor blizak pjevaču.

Islamović je potvrdio da je ova priča istinita.

"Točno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvjezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju", objasnio je Islamović za Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:12