MRAČNA STRANA SLAVE

Otkriveno Perryjevo nasilno ponašanje prema ženama s kojima je bio blizak: Jednu gađao stolićem, drugu gurnuo u zid...

Ove tvrdnje oslikavaju dosad najcrnju sliku problematičnih posljednjih godina slavnog glumca

Matthew Perry

 Gabriel Bouys/Afp

Izvori bliski pokojnoj glumačkoj zvijezdi Matthewu Perryju otkrili su kako je poznati glumac fizički napao nekoliko žena u godinama koje su prethodile njegovoj neočekivanoj smrti.

Nove optužbe govore o tome kako je Molly Hurwitz, svoju suprugu, ‘‘gađao stolićem‘‘ nakon što ga je optužila za prevaru. Isto tako, Morgan Moses, svoju njegovateljicu, gurnuo je u zid i "bacio na krevet" tijekom vlastitog sloma u ožujku 2022. godine.

image

Njegovi memoari

Ove tvrdnje oslikavaju dosad najcrnju sliku problematičnih posljednjih godina slavnog glumca, najpoznatijeg po ulozi Chandlera u legendarnoj humorističnoj seriji "Prijatelji", piše Daily Mail.

U Perryjevim memoarima iz 2022., "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", tvrdio je da je napokon trijezan, nakon višestrukih neuspjelih pokušaja da se ostavi poroka. Navodno, na rehabilitaciju je tijekom godina potrošio iznos od 9 milijuna dolara, no kako je utvrđeno nakon smrti poznatog glumca, on nikada uistinu nije bio trijezan.

image

Matthew Perry na ulicama Los Angelesa

-/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia

Unatoč timu medicinskih sestara koji mu je bio stalno na raspolaganju, Perry je upoznavao mlade djevojke na aplikacijama za spojeve i tjerao ih da mu dostave lijekove, većinski Oxycontin, u njegovu vilu u vrijednosti od 6 milijuna dolara. Navodno, količina ketamina koju su istražitelji pronašli u njegovom tijelu bila je slična razinama koje se koriste za anesteziju pacijenata u bolnici.

Perryja su prije smrti opisivali kao "nevjerojatno povučenog" te "ljutitog i zlobnog".

U svojim memoarima, Perry je koristio pseudonim "Erin" za Morgan Moses, čiji je pravi identitet otkriven u studenom.

Rekao je da mu je ona "najbolja prijateljica", pripisujući joj zasluge da mu je spasila život nakon što mu je puknulo debelo crijevo. Međutim, izvori sada kažu da je to, kao i trijeznost, bila laž.

image

Matthew Perry na ulicama Los Angelesa

Lp/Coleman-rayner/Profimedia/Lp/coleman-rayner/profimedia

Nakon što je Perry napao Moses, koja sada ima 37 godina, dala je otkaz kao njegova njegovateljica i prekinula svaki kontakt s njim godinu dana prije nego što su memoari objavljeni.

- Morgan više nije htjela raditi s Matthewom. Doživio je užasan slom živaca i u žaru trenutka nije mogao kontrolirati svoje emocije. Strahovao je da će biti napušten - objasnio je izvor. Gurnuo je Morgan u zid i bacio je na krevet. Ubrzo je otišla - tvrdi izvor i ističe da su "čovjek kojeg su poznavali oni njemu bliski ljudi i čovjek kojeg je svijet vidio bile dvije vrlo različite osobe".

Za Perryja se također tvrdi da je zlostavljao svoju bivšu zaručnicu Molly Hurwitz, menadžericu s kojom je počeo izlaziti 2018. godine. Par je javno objavio prekid zaruka nakon što se u ljeto 2021. doznalo da je glumac flertao s 19-godišnjom Kate Haralson na aplikaciji Raya.

Inače, prema izvorima koji su upoznati s njihovom vezom, Hurwitz je zapravo prekinula još u veljači, nakon velike svađe na Valentinovo. Priča se da se suočila s njim nakon što je otkrila da je kupio dar za nekoga koga je upoznao na aplikaciji za spojeve.

- Gađao ju je stolićem za kavu i rekao joj da je luda. Mrzio je to što ga je ostavila i imao je strašnih problema s napuštanjem - zaključio je izvor.

U svojim memoarima Perry je tvrdio da je zaprosio Hurwitz u studenom 2020. dok je "bio na drogama i u bolnici".

- Bio sam na 1800 miligrama hidrokodona kad sam je zaprosio... Napušen kao zmaj - napisao je.

- Polako sam počinjao shvaćati da sam zaručen, živim sa ženom i dva psa… Nisam bio spreman na to… Malo je reći da smo prekinuli - stoji u knjizi. S druge strane, prema izvorima, to nije istina i napisano je s namjerom da se povrijedi Hurwitz. Njezina strana priče glasi da Perry nije bio ni u bolnici ni drogiran kad ju je zaprosio.

image

Postava ‘Prijatelja‘

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia

Podsjetimo, Perry je pronađen mrtav u svojoj kući u Los Angelesu. Navodno je ranije tog dana odigrao dvosatnu partiju pickleballa - sporta sličnog tenisu, ali koji se igrao na manjem terenu - prije nego što je poslao svog pomoćnika da mu nešto obavi. Kad se ovaj vratio, pronašao je Perryja u hidromasažnoj kadi te glumac nije reagirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 15:24