REGIONALNA ZVIJEZDA

Otkriveno kako i koliko Aleksandra Prijović zarađuje dok nije na turneji: ‘Ona uopće ne mora održavati koncerte‘

Rasprodala je po pet koncerata u Zagrebu i Osijeku, a u Rijeci i Varaždinu već su najavljena po tri

Aleksandra Prijović

 Ivan Peric/Cropix

Aleksandra Prijović trenutno je jedna od najuspješnijih pjevačica u Srbiji, ali i regiji.

Njezina turneja “Od istoka do zapada” traje nekoliko mjeseci, a od koncerata je, navode mediji, zaradila desetke milijuna eura. No, malo tko zna koliko dodatno Aleksandra zarađuje od YouTubea i Spotifyja, platformi namijenjenih za slušanje glazbe. Pjesme "Dam dam dam", "Placebo" i "Psiho" imaju više od 252 milijuna pregleda na YouTubeu, dok su na Spotifyju preslušane više od 31 milijun puta.

- Prija toliko zarađuje na YouTubeu i Spotifyju da uopće ne mora održavati koncerte! Osim brojnih arena koje je od rujna punila diljem regije, njezin vrtoglavi uspjeh reflektira se i na brojnim digitalnim platformama. Samo pjesma “Dam, dam, dam” dosad ima više od 67 milijuna pregleda na YouTubeu, a slijedi je “Psiho” s 43 605 919 pregleda, dok sve ostale pjesme imaju po devet milijuna. Svih devet pjesama do sada je skupilo 252 078 683 pregleda! Jedan pregled na YouTubeu u prosjeku "košta" 0,002 eura, što znači da je Prijović samo od YouTubea zaradila 504 157 eura, rekao je izvor i istaknuo kako se može pohvaliti i impresivnim brojkama na Spotifyju.

- Devet pjesama s njezinog posljednjeg albuma do sada ima 31.190.000 "streamova", odnosno toliko su puta preslušane. Jedan "stream" naplaćuje se 0,003 eura, što znači da je od tih slušatelja do sada zaradila 85.858 eura. Najslušanija pjesma na toj platformi, kao i na YouTubeu, je “Dam, dam, dam” koja dosad ima 8.748.000 preslušavanja, a slijede “Psiho” s 5.493.000 i “Placebo” s 3.877.000. To su sjajni rezultati, a po broju preslušanosti jednog albuma - nema joj ravne u regiji, rekao je dobro obaviješteni izvor.

Podsjetimo, Aleksandra Prijović rasprodala je po pet koncerata u Zagrebu i Osijeku, a u Rijeci i Varaždinu već su najavljena po tri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:54