ZARAZIO JE KRPELJ

Osip, bol u mišićima, umor, neurološki poremećaji... Amy Schumer pati od infektivne bolesti

Schumer koja je u svibnju prošle godina prvi puta postala majkom, na svom Instagram profilu obznanila je da se bori s bolesti
 Image Press/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Američka glumica i komičarka Amy Schumer otkrila je kako su joj ovog ljeta dijagnosticirali lajmsku bolest ili lajmska boreliozu koju primarno prenosi mala vrsta krpelji, tzv. jelenski krpelji.

Schumer koja je u svibnju prošle godina prvi puta postala majkom, na svom Instagram profilu je obznanila od čega pati, dodajući kako možda već godinama pati od te infektivne bolesti.

image
Instagram

Lajmsku bolest uzrokuje bakterija spiroheta, Borrelia burgdorferi, a simptomi su među ostalim osip, bol u mišićima i umor. No čak i godinama poslije može uzrokovati neurološke, srčane ili zglobne poremećaje. Od iste bolesti, kao i 39-godišnja glumica razbolio se i Justin Bieber, otkrivši u veljači ove godine da se već dugo bori s tom bolešću.

image
Vittorio Zunino Celotto

"Je li netko ovo ljeto dobio lajmsku bolest?", upitala je tako javno preko Instagrama svoje sljedbenike Schumer, otkrivši koji joj je lijek propisan. Zamolila je i za savjete, pitala smije li popiti čašu, dvije vina, dodajući kako zna da se mora kloniti sunca.

Njezin upit nisu svi lijepo dočekali, pa ju je dio njih koji je prate napao da pita liječnike, a ne njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:37