LEGENDARNE SNIMKE

Osam najboljih Chandlerovih trenutaka u ‘Prijateljima‘: ‘Zamislimo njegov kraj kao ovu scenu, s kultnom rečenicom‘

‘Nisam mislio da bih mogao glumiti Chandlera. Ja sam bio Chandler‘, izjavio je svojedobno Matthew Perry

Matthew Perry kao Chandler Bing

 Profimedia

Kao Chandler Bing, Matthew Perry donio je poseban humor u ‘Prijatelje‘, a često se šalio na vlastiti račun. Kroz sezone je promijenio brojne poslove i veze, ali je imao sretan završetak u braku s Monicom Geller (Courteney Cox) i njihovim blizancima.

U svojim memoarima "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" iz 2022. godine, Perry je pisao o tome kako je njegov jedinstveni način govora utjecao na ulogu Chandlera.

"Pročitao sam riječi na neočekivan način, stavljajući naglaske koje nitko drugi nije pogodio i smijao sam se tamo gdje nitko drugi."

Rekao je da je čitajući scenarij ‘Prijatelja‘ imao osjećaj kao da ga je netko pratio, krao njegove šale, kopirao njegove manire, fotokopirao njegov pomalo umoran, ali duhovit pogled na život.

"Nisam mislio da bih mogao glumiti Chandlera. Ja sam bio Chandler."

Dok obožavatelji žale zbog gubitka Perryja, koji je preminuo 28. listopada u 54. godini, evo nekoliko Chandlerovih najupečatljivijih trenutaka u Prijateljima.

Sezona 4, epizoda 12

Igra pogađanja koja je "skrenula s tračnica". U nju su bili uključeni Joeyjev i Chandlerov ljubimac pile i patka, a završila je činjenicom da nitko nije znao čime Chandler zarađuje za život.

Sezona 2, epizoda 13

Svaka emisija nakon Super Bowla obično je morala biti ‘pobjednička‘, a ova nije razočarala dovodeći gostujuću zvijezdu Juliju Roberts. Ona je u to vrijeme usitinu bila Perryjeva djevojka, što je on otkrio tek lani.

U epizodi Susie Moss glumila njegovu staru kolegicu iz razreda, koja mu se narugala ostavivši ga golog u kupaonici, tako mu se osvetivši za neugodan trenutak koji joj je izazvao u osnovnoj školi.

Sezona 6, epizoda 24

Ne treba puno govoriti o onome što bi neki mogli smatrati jednim od najdirljivijih televizijskih scena ikada - samo pogledajte sami i pokušajte ne plakati.

Sezona 5, epizoda 14

Prijatelji otkrivaju da su Monica i Chandler u vezi tijekom dvije epizode.

Sezona 4, epizoda 15

Chandler je na aerodromu s bivšom djevojkom Janice i na urnebesan način pokušava pobjeći od nje u Jemen. Na kraju je potrošio više od 2 tisuće dolara na lažnu avionsku kartu.

Još nekoliko nezaboravnih trenutaka iz ‘Prijatelja‘

1. Kad je Chandler rekao ‘Umrijet ću sam‘

Chandler je rekao Rachel: "Umrijet ću sam" kad je shvatio da se stalno vraća svojoj dosadnoj bivšoj Janice. Rachel je rekla: "Naravno da hoćeš".

2. Chandler postaje ružičasti zečić

Isječak iz epizode Prijatelja za Noć vještica prikazuje Chandlera odjevenog u kostim ružičastog zeca jer je želio izgledati kao Baršunasti zec. Njegov najbolji prijatelj Joey došao je odjeven kao Chandler u prsluku, košulji i hlačama.

3. Matthewova posljednja scena u Prijateljima

Prijatelji izlaze iz Monicine kuće s njezinim bebama.

Dijeleći je na društvenoj mreži jedan je obožavatelj napisao: "Umjesto da razmišljamo o tome kako je Matthew Perry preminuo sam, zamislimo njegov kraj kao ovu scenu, s kultnom posljednjom rečenicom Chandlera Binga. Bio je sretan i imao je vremena za kavu i razgovor s prijateljima prije nego što ih je morao ostaviti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:22