ROCK IDOLI

‘Oni su najbolji rock band u povijesti‘: Paul McCartney otkrio koga smatra većim i od Beatlesa

‘Idolizirali smo ih jer je njihov sastav imao samo dva člana, a i bili su jako zgodni. Htjeli smo biti oni‘, zaključio je McCartney.

The Beatles 

 Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia

Paul McCartney (79) priznao je da više cijeni The Everly Brothers, poznati američki rock, pop i country muški duet, koji je presudno utjecao na razvoj glazbe u prošlom stoljeću, nego svoj vlastiti bend The Beatles, prenosi Daily Mail.

Pjevač je šokantnu primjedbu otkrio u svojoj najnovijoj knjizi 'The Lyrics' - dodajući da je i John Lennon bio pod jakim utjecajem pokojnog dvojca. Napisao je: "Najveći utjecaj na Johna i mene imali su The Everly Brothers. Do danas samo mislim da su oni najveći. I bili su drugačiji."

"Idolizirali smo ih jer je njihov sastav imao samo dva člana, a i bili su jako zgodni. Htjeli smo biti oni', zaključio je poznati pjevač. Everly Brothers - koji se sastoje od braće Phila i Dona Everlyja - drže rekord u kategoriji 100 najboljih singlova bilo kojeg dvojca u povijesti.

image

Everly Brothers

Lfi/Avalon/Profimedia

Tijekom vrhunca svog uspjeha 1950-ih i 1960-ih, country pjevači su upisali gotovo tri tuceta hitova na Billboard Hot 100 ljestvici. Nakon oštrog razlaza ranih 1970-ih, Everlyjevi su se ponovno ujedinili 1983. godine.

Don i Phil su veliki dio svog ranog djetinjstva proveli u Iowi prije nego što su svoje tinejdžerske godine proveli u Tennesseeju. Tamo su započeli svoje karijere na country glazbenoj sceni Nashvillea, a 1957. godine postigli su uspjeh s hitom 'Bye Bye Love'.

Tim su hitom osvojili prvo mjesto na country ljestvicama, pa čak i drugo mjesto na pop ljestvicama. Uslijedili su brojni hitovi, od pjesama koje su napisali drugi poput 'Wake Up Little Susie' do pjesama koje je napisao sam Don, kao što su 'Cathy's Clown' i '(Til) I Kissed You'.

Don je preminuo u kolovozu 2021. u dobi od 84 godine, sedam godina nakon što je izgubio brata Phila u dobi od 74 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:05