LICE S NASLOVNICA

Omiljeni model i najseksi žena: ‘I nakon 20 godina me pitaju kakav je George Clooney u krevetu‘

Putena Engleskinja pet je godina bila u vezi s glumcem. Nju još i danas, iako s njim nema nikakvog kontakta, ispituju o Clooneyu

Lisa Snowdon i George Clooney, 2004. godine

 Juan Rico/Backgrid Usa/Profimedia/Juan Rico/Backgrid Usa/Profimedia

Između 1996. i 2007. godine, Lisa Snowdon (50), britanski model, televizijska i radijska voditeljica, pojavljivala se na listi 100 najseksi žena časopisa FHM svake godine. Prošla je put od tinejdžerke modela do radijske i televizijske zvijezde, do aktivistice i wellness guruice. Sada se u intervjuu za The Sun požalila kako je još uvijek pitaju: Kakav je George Clooney u krevetu?

- Nikad ne govorim o tome - rekla je Snowdon, koja je Clooneya upoznala na snimanju reklame za Martini 2000. godine i dodala - Ponekad mislim da će na mojoj nadgrobnoj ploči pisati: "George Clooney je jednom izlazio s Lisom Snowdon".

image

Lisa Snowdon i George Clooney, 2004. godine

Juan Rico/Backgrid Usa/Profimedia/Juan Rico/Backgrid Usa/Profimedia

Mnogo prije no što se par upoznao, Lisa se bila etablirala kao jedan od najomiljenijih i najbolje plaćenih britanskih modela.

Kao djevojčica je sanjala da će biti plesačica na West Endu, išla u istu školu primijenjenih umjetnosti kao i Naomi Campbell i kovala velike planove. Kada je imala 19 godina, zamijetili su je skauti jedne agencije dok je u jednom londonskom klubu plesala na nekom rave partiju.

Ubrzo je počela dobivati angažmane za editorijale i reklame, pojavljivati se u magazinima poput Voguea i Marie Claire. Nisu je angažirali da nosi revije jer bila je previše raskošna za modne piste i svijet koji se tada divio "heroinskom šiku".

image

Lisa Snowdon na naslovici FHM-a 2006. godine

Obline su joj donosile probleme. U The Sunu je otkrila kako ju je jedna dizajnerica u Parizu udarila u grudi rekavši da su prevelike. U Milanu su je, nakon što se morala do kraja skinuti, rekli da mora smršavjeti. No, muški magazini obožavali su putenu Engleskinju. Podjednako, voljeli su je veliki brendovi. Rasna brineta plavih očiju ipak je zračila poput "djevojke iz susjedstva" te dobivala jedan za drugim angažmane za donje rublje, proizvode za njegu tijela, kozmetiku. Kampanja za poznatu marku kukuruznih pahuljica požnjela je golem uspjeh, te izazvala neočekivani efekt - žene su se javljale zahvaljujući angažmanu žena s oblinama.

U intervjuu The Sunu, Snowdon je otkrila veliku ironiju - u školi su je maltretirali jer je bila mršava.

- Kada sam izišla na prvoj naslovnici magazina pomislila sam: "Pa, tko je sada jadna mala mršavica?" - prisjetila se.

Na vrhuncu karijere zarađivala je 100.000 funti po snimanju. Bila je zvijezda jedne od najpoznatijih reklama u posljednjih nekoliko desetljeća, one za poznatu marku muškog dezodoransa - u njoj je bila djevojka iz lifta koja ne može odoljeti smušenom tipu kojem ništa nije jasno.

Romantično su je povezivali s modelom Paulom Sculforom, glumcem Garyjem Dourdanom te Davidom Walliamsom, sucem u britanskom Supertalentu.

No, s Clooneyem nije silazila s naslovnica.

Reklama u kojoj su se zajedno pojavili prikazivao je Lisu kao domaćicu glamurozne zabave koja otvara vrata zvijezdi koja je baš tada napustila seriju "Hitna služba" radi snimanja filmova.

Vidjevši da je stigao praznih ruku, ona mu kaže: "Nema Martinija, nema tuluma" i zatvara mu vrata pred nosom.

- George je bio šarmantan, stvarno fin čovjek, dobro se zabavio i bilo nam je super. Bilo je prilično divlje - rekla je u intervjuu kratko.

Iako je izgubila kontakt s glumcem koji je sada otac petogodišnjih blizanaca s odvjetnicom Amal, ostala je u jako dobrim odnosima s ljudima s kojima su se ona i George družili, poput Michele Merkin, bivše manekenke i TV voditeljice koja je sada udana za američkog milijardera Teda Waitta, ili pak Matta Damona i njegove supruge Luciane Barroso.

Njezina televizijska karijera krenula je 2006. godine s emisijom "British Next Top Model" koju je vodila i bila u žiriju do 2009. godine. Sudjelovala je u još nizu projekata, a u "Plesu sa zvijezdama" 2008. bila je treća u paru s profesionalcem Brendanom Coleom.

Te godine počela je voditi jutarnji program na londonskom Capital Radiju. Nakon sedam i pol godina odlučila je da joj je dosta ustajanja u 4.30 ujutro i okrenula se novim izazovima. Počela se baviti wellnessom, ima svoj podcast na kojem raspravlja o mentalnom, fizičkom, emocionalnom i duhovnom zdravlju. Briga o sebi postala joj je važna kada je ušla u (pre)ranu menopauzu i postala je jedna od brojnih istaknutih aktivistica oko pitanja ženskog zdravlja. S televizijskim voditeljicama Davinom McCall i Marielli Frostrup nedavno je Donjem domu britanskog parlamenta uručila svojevrsni akcijski plan kojim bi omogućili veću pomoć, savjete i programe za žene u menopauzi.

Lisu redovito kontaktiraju žene koje žele s njom razgovarati o tome što je naučila otkako je prošla kroz simptome perimenopauze u svojim ranim 40-ima, a da nije ni znala što se s njom događa. Pateći od tjeskobe, lošeg raspoloženja i nesanice, Lisa je potražila pomoć i nakratko je pila antidepresive prije nego što je krenula uzimati nadomjesne hormone.

- Strastveno želim da vrate svoje živote u normalu. Ljuta sam jer prijašnje generacije nisu imale sve te informacije koje danas imamo - objasnila je.

Priznala je da joj je, kao ženi koja je cijeli život bila model, bilo jako teško kada se udebljala 20 kilograma.

- Bila sam malo slomljena kad mi ništa u ormaru nije pristajalo. Sjedila sam na podu i plakala, priznala je.

Sada se više fokusira na prehranu s puno bjelančevina, povrća te tjelovježbu, posebice treninge snage. Ali neće si uskratiti omiljenu čokoladu, čips, vino i pivo...

- Ne vidim to kao svoj slatki grijeh, to je samo zadovoljstvo - rekla je. Stresa se, pak, oslobađa alternativnim metodama.

The Sunu je otkrila i da joj je život bolji zahvaljujući zaručniku, marketinškom stručnjaku Georgeu Smartu (42) s kojim je prvi put hodala prije 20 godina dok je radila kao voditeljica na MTV-ju.

image

Lisa Snowdon sa zaručnikom Georgeom Smartom

Mh14/Backgrid Uk/Profimedia/Mh14/Backgrid Uk/Profimedia

- Mi smo stvarno dobar tim. Drag je i prepun ljubavi - ispričala je - Bili smo zajedno davno, ali tada nije bilo pravo vrijeme za nas. Onda smo se ponovno povezali i zvijezde su se poklopile.

Kad su ponovno postali par, 2015. godine, Lisini hormoni su počeli divljati, a kap alkohola bi je pretvorila u "blesaču".

- Bilo je dana kada nisam mogla ustati iz kreveta zbog iscrpljujućeg krvarenja tijekom mjesečnice, ali George bi me samo držao u zagrljaju i govorio mi da će sve biti u redu - kazala je i dodala kako sada pazi koliko pije.

- Ponekad se kroz smijeh sjećamo kakva sam noćna mora znala biti - ispričala je. Priznala je da je bila iz temelja uzdrmana kada je shvatila da neće moći imati djece, no George ju je utješio, rekavši da je njemu dovoljno "njih dvoje zauvijek".

U intervjuu je govorila i o mogućem vjenčanju, no kazala je da će, ako se ikad i vjenčaju, to biti maleno vjenčanje.

- Zapravo ne želim trošiti puno novca na svadbu. I draže mi je da to bude intimna prilika - objasnila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:42