OTKRILA NEPRAVDU

Ogorčena Salma Hayek: ‘Prezirali su me iako sam rasturala na audicijama, a evo zbog čega...‘

Zvijezda nadolazećeg filma "Hitman’s Wife’s Bodyguard", snimanog u Hrvatskoj, ispričala je što su joj rekli nakon audicija
 Gregorio Binuya/Everett/Profimedia

Slavna Salma Hayek otvoreno je progovorila o bitkama koje je vodila u Hollywoodu tvrdeći kako su je svojevremeno odbijali za uloge jer je - Meksikanka. Glumačka zvijezda koja je izgradila impresivnu karijeru tvrdi kako se ranije suočavala s diskriminacijom kad su neke od uloga u Hollywoodu u pitanju.

Tako 54-godišnja glumica, nominirana i za Oscara otkriva kako je bila na audiciji za "dvije velike komedije", ali je odbijena zbog svog porijekla. U razgovoru za Variety, zvijezda nadolazećeg filma "Hitman’s Wife’s Bodyguard", snimanog u Hrvatskoj, ispričala je što su joj rekli nakon audicija.

image
Salma na snimanju u Zagrebu kod Mimare
Srdjan Vrancic/Cropix

"Kasnije bi mi redatelji kazali da sam bila najbolja na audiciji, te da sam bila bolja od glumica koje su angažirali, te da su zbog toga požalili. Ali u to vrijeme su znali da studio ne bi angažirao Meksikanku za glavnu ulogu", tvrdi Hayek. Otkrila je i kako se pokušavala probiti u Hollywoodu kad je već bila itekako poznata u svojoj domovini, ali je znala kako će to biti jako veliki korak za nju.

image
Glumica Salma Hayek izlazi iz hotela Esplanade
Ranko Suvar/Cropix

"Ako ste žena i u filmu ste koji je vrlo uspješan i svi govore kako ste upravo vi njihov omiljeni lik, svejedno će sav uspjeh na kino blagajnama pripisati muškarcu. Ne računaju na publiku koju vi privučete u kina. U mom slučaju, ja sam već bila velika zvijezda u svojoj zemlji. Dovodila sam latino tržište u kina. Znala sam da su neki od studija toga svjesni. Ali nisu željeli prihvatiti vrijednost latino tržišta u to vrijeme", dodala je glumica.

image
Salma Hayek u Splitu
Ante Cizmic/Cropix

Inače, Salma Hayek jedna je od zvijezda novog Marvelovog filma "Eternals", a govoreći o novoj ulozi glumica je priznala: "Nikad mi nije palo na pamet da bi mogla biti u Marvelovom filmu. Mislila sam da je to vrijeme za mene prošlo, pa sam bila u apsolutnom šoku". U filmu "Eternals" glumi uz također zvučna hollywoodska imena poput Angeline Jolie, Gemme Chan i Richarda Maddena, a redateljica je oskarovka Chloe Zhao.

image
Salma Hayek
Jennifer Graylock/Instar Images/Profimedia
image
Salma Hayek
Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:32