NIJE HTJELA ODUSTATI

Odlazak Barbare Walters: ‘Posljednje emisije vodila je teško bolesna, jednom se srušila na setu‘

Legendardna američka novinarka preminula je 30. prosinca u svom domu u New Yorku u dobi od 93 godine

Barbara Walters

 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/

Bila je prva žena koja je vodila večernje vijesti u SAD-u, a mnogima je najpoznatija kao voditeljica talk showa “The View” (Pogled), ženske razgovorne emisije koju je pokrenula 1997.

Nakon niza zdravstvenih problema, u ožujku 2013. vratila se na “The View”, ženski talk show koju je pokrenula 1997., ali nakon nekoliko mjeseci obavijestila je izvršnu direktoricu Anne Sweeney da se u 2014. planira povući u mirovinu.

Kako je vrijeme prolazilo, njezino zdravlje se samo pogoršavalo, a ubrzo se pokazalo da više ne može raditi.

- Jednoga dana, baš kada je show završio, srušila se u ruke scenskom menadžeru. Morali su je odvesti u sobu, gdje su je položili na kauč. Osoblje je pozvalo bolničare, piše novinar Ramin Setoodeh u knjizi “Ladies Who Punch: The Explosive Inside Story of “The View”.

image

Barbara Walters 2007.

Nicholas Roberts/Afp

Walters je bila zabrinuta da će možda neka fotografija nje na nosilima završiti u novinama, dodaje Setoodeh, ali na kraju je pristala posjetiti liječnika, a na set se vratila već sljedeće jutro.

- Ponašala se kao da je to uobičajeno, primijetio je novinar.

S obzirom na to da je njezino umirovljenje bilo sve bliže, ABC je emitirao dvosatnu specijalnu emisiju o njezinoj karijeri u udarnom terminu, a izvorni suvoditelji “The Viewa” uključujući Meredith Vieira i Star Jones, vratili su se na show kako bi proslavili njezinu posljednju sezonu.

Ta 17. sezona emitirana je u svibnju 2014. s posebnim gostima, Hillary Clinton, Michaelom Douglasom i Oprah Winfrey.

Ipak, ubrzo se vratila kao gošća suvoditeljica tijekom 2014. i 2015. prije nego što je otišla u mirovinu.

Tijekom svoje karijere postala je poznata po razgovorima s najutjecajnijim ljudima širom svijeta. Neke istaknute osobe s kojima je razgovora bili su nekadašnji kubanski predsjednik Fidel Castro, britanska premijerka Margaret Thatcher, libijski vođa Muammar Gaddafi i drugi.

Preminula je 30. prosinca u svom domu u New Yorku u dobi od 93 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 08:03