JOHNNY I KATE

Od namještenog upoznavanja do slomljenog srca: Bili su omiljeni holivudski par, a presudile su im svađe i buran odnos

Poznata manekenka, koja rijetko progovara o svom privatnom životu, javno će svjedočiti na sudu kao podrška svom bivšem dečku

Kate Moss i Johnny Depp

 Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia/Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia

Bivša djevojka Johnnyja Deppa, slavna manekenka Kate Moss, sprema se svjedočiti na suđenju za klevetu 'teškom' 100 milijuna dolara protiv njegove bivše supruge Amber Heard.

Poznata manekenka, koja rijetko progovara o svom privatnom životu i ranije je rekla da 'mrzi' davati intervjue, javno će svjedočiti kao podrška svom bivšem dečku, a očekuje se da će negirati Heardinu tvrdnju da ju je Depp jednom gurnuo niz stepenice.

Svjedočenje Kate Moss možda bi moglo potresti Heard i njezin odvjetnički tim jer će Deppovu timu dati priliku da pobije glasine o njihovoj vezi - priliku koja se ukazala tek nakon što je sama Heard spomenula manekenku na sudu.

Iako je Moss, koji sada ima 48 godina, uvijek pohvalno govorila o Deppu, koji sada ima 58, i smatra se da je spremna pružiti mu ruku podrške u ovom slučaju, njihova trogodišnja veza koja je trajala tijekom devedesetih bila je daleko od savršene.

Oni su tada bili neka od najvećih imena u Hollywoodu, smatralo ih se zvijezdama s A liste, pa ne čudi što je njihova romansa privlačila toliku pozornost javnosti. Svoju su vezu započeli 1994. i ostali zajedno pune tri godine, a u vrlo kratkom su vremenu postali jedan od parova o kojima se najviše pričalo 1990-ih. Sve do konačnog prekida 1997. godine.

Često ih se moglo vidjeti kako razmjenjuju poljupce na romantičnim putovanjima diljem svijeta, zajedno su posjećivali i glamurozna događanja, no unatoč javnom iskazivanju nježnosti, taj je odnos imao i onu mračniju stranu. Česti skandali i kontroverze vezali su se uz njihova imena pa su često punili novinske stupce.

Više puta su viđeni i kako se upuštaju u žestoke rasprave, a jednom je prilikom stvar toliko eskalirala da je Depp bio uhićen jer je uništio hotelsku sobu.

No unatoč svađama, Moss i Depp ostali su zajedno tri godine. Naposljetku su se razišli 1997., nakon što je glumac rekao da se trudio uskladiti svoj užurbani radni raspored s njihovom vezom, a Moss je kasnije priznala da ju je prekid ostavio uništenom 'godinama'.

Depp i Heard (35) vjenčali su se 2015., a bili su u braku samo godinu dana prije nego što je Heard podnijela zahtjev za razvod 2016. godine. Suđenje, koje je još uvijek u tijeku u Virginiji, pokušava utvrditi je li njezin članak iz Washington Posta, koji je objavila 2018., a u kojem je indirektno optužila glumca za obiteljsko zlostavljanje, kleveta.

Tijekom Heardina svjedočenja, glumica je navela da je Depp jednom gurnuo svoju bivšu djevojku Moss niz stepenice - međutim, izvori kažu da se to nikada nije dogodilo i da je Moss nastavila podržavati svog bivšeg dečka tijekom ovog sudskog postupka. Heardine optužbe otvorile su pak vrata Deppovim odvjetnicima da pozovu Moss na klupu za svjedoke, a to bi se navodno trebalo dogoditi u srijedu.

image

Kate Moss

Angela Weiss/AFP

Kako je započela veza nekadašnjeg holivudskog para?

Moss i Depp upoznali su se u popularnom kafiću Tabac u New Yorku 1994., godinu dana nakon što se on razveo od Winone Ryder. Njoj je tada bilo 20, a njemu 31 godina.

Novinar Vanity Faira, George Wayne, kasnije je otkrio da je on bio taj koji ih je upoznao. "Johnny je sjedio u stražnjem dijelu kafića na večeri, a Kate je ušla s Naomi Campbell i ja sam je zgrabio i upoznao s njim. Nisam imao pojma da će tada postati 'it' par koji će uništavati hotelske sobe diljem svijeta tijekom njihove i dalje nezaboravne veze", napisao je na Instagramu 2019. godine.

Prema riječima Kate Moss, ona je osjetila trenutnu povezanost s filmskom zvijezdom. "Od prvog trenutka kada smo razgovarali, znala sam da ćemo biti zajedno", rekla je u jednom intervjuu. I doista, par je tri godine bio praktički nerazdvojan te nisu mogli skinuti ruke, a ni usne jedno s drugog.

"Oni ne mogu držati ruke, usne, usta, noge podalje jedno od drugog", rekao je izvor 1994. godine, dok je njihova veza još bila aktualna.

Iako se činilo da je puna uspona, njihova burna romansa imala je i padove, pa su Kate i Johnny u nekoliko navrata viđeni kako viču jedno na drugo. U rujnu 1994. jedna je svađa slavnog para toliko eskalirala da je rezultirala Deppovim uhićenjem.

Glumac je navodno uništio njihovu sobu u hotelu Mark na Manhattanu, a policija je tada priopćila da ga je zatekla 'u stanju moguće alkoholiziranosti'. Moss, koja je također bila prisutna na mjestu događanja, bila je neozlijeđena. Sudac je kasnije odbacio optužbe protiv slavnoga glumca, a Depp je hotelu platio 9.767,12 dolara za prouzročenu štetu i podmirio svoj račun.

Na 21. rođendan Kate Moss, Depp se kao pravi dečko jako iskazao te joj priredio ogromnu zabavu u poznatom holivudskom klubu Viper Room, čiji je tada bio vlasnik. Nažalost, ta je noć završila katastrofalno nakon što je jedan od uzvanika zabave, australski glumac Jason Donovan, imao napadaj uzrokovan predoziranjem. "Tjednima sam bio uzbuđen zbog te zabave. Tko ne bi bio? Ne dobijete svaki dan pozivnicu od Johnnyja Deppa. Znao sam da će to biti zabava nad zabavama", napisao je 2007. Donovan u svojim memoarima.

Donovan se također prisjetio da se osjećao umorno i iscrpljeno nakon leta iz Sydneyja u Los Angeles na zabavu, pa je odlučio konzumirati drogu. "Napravio sam jedan poziv. Bilo je jednostavno, kao kad pozovete poslugu u sobu, s jedinom razlikom što su dostavljali drogu. Za nekoliko stotina dolara kupio sam veliku vrećicu trave i nešto kokaina. Bilo je više kokaina nego što bih ga naručio da sam bio kod kuće, ali nisam želio da mi ponestane pa da ponovno moram zvati dobavljača", ispričao je Donovan.

Dodao je i kako se nastavio drogirati tijekom cijele večeri, sve dok mu nije postalo mučno - i to baš u trenutku kad su Depp i Michael Hutchence izlazili na pozornicu. "Predobro sam poznavao simptome, jer to nije bio prvi put da mi se ovo dogodilo. Srce mi je ubrzano kucalo, vid mi se zamaglio i postajao sam dezorijentiran. Pokušao sam se smiriti, ali noge su mi otkazale i pao sam na pod. Nisam siguran što se sljedeće dogodilo, ali znam da je netko isključio glazbu i pozvao hitnu pomoć", rekao je Donovan.

Donovan se na kraju oporavio nakon liječenja u bolnici, a prisjetio se i kako mu je Depp kasnije, nakon što mu se ispričao, rekao: "Sve je ok, ne brini. Samo nam je drago da si dobro. Poslušaj moj savjet, odi u svoju sobu, odspavaj malo i, za ime božje, polako s tim ubuduće."

Nakon što su se Depp i Moss razišli 1997., ponovno su viđeni zajedno 1998. na filmskom festivalu u Cannesu, gdje se manekenka našla u problemima jer je nosila bikini na hodnicima prestižnog Hotela du Cap. Navodno je uništila svoju hotelsku sobu tijekom boravka tamo te joj je zabranjeno da ikad više nogom kroči u taj hotel.

image

Johnny Depp i Kate Moss

Photolink/Everett/Profimedia/Photolink/Everett/Profimedia

Kako je sve krenulo po zlu?

Nakon što su se razišli 1997., Moss je progovorila o njihovu prekidu za Vanity Fair. Priznala je da je provela 'godine' plačući zbog gubitka zvijezde 'Pirata s Kariba'.

"Ne postoji nitko tko bi se stvarno mogao brinuti o meni. Johnny je to uspio", rekla je u intervjuu iz 2012. godine.

"Vjerovala sam u ono što mi je govorio. Kada bih ga pitala što da radim, on bi me savjetovao. I to mi je nedostajalo nakon što sam otišla. Izgubila sam osobu kojoj sam mogla vjerovati. Bila je to noćna mora. Godine i godine plakanja", priznala je Moss.

Što se tiče razloga njihova prekida, Depp je kasnije za časopis Hello rekao da se trudio uskladiti svoj pretrpani radni raspored s njihovom vezom. "Nikada prije nisam bio toliko emocionalno vezan uz neku ženu. Bio sam tako glup jer je naša veza bila tako dobra. Ja sam taj koji mora preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo. Bilo mi je teško nastaviti, dopustio sam da nam moj posao presudi i nisam joj posvetio onoliko pažnje koliko sam trebao. Cijela ta stvar je bila luda jer se nikada nisam trebao toliko brinuti oko toga što će ljudi reći o mome radu. Naravno da bih se trebao brinuti o svojim filmovima, ali kada dođem kući, trebao bih pokušati to sve ostaviti iza sebe. A to nisam mogao učiniti i bilo mi je užasno tako živjeti. Vjerujte mi, ponekad sam totalni debil", rekao je tada Depp.

Zatim su u siječnju 1998. počele kružiti glasine da se par pomirio, a jedan je medij izvijestio da je Depp naručio 36 boca šampanjca u svoju hotelsku sobu u Londonu kako bi se Moss mogla okupati u pjenušavoj kupki. No, ona je te tvrdnje demantirala uz obrazloženje da u tom trenutku nije ni boravila u spomenutom hotelu.

"To nije bila ona. To nije bila Kate jer to nije njezin stil. Ona više ne boravi u hotelu", rekao je njezin glasnogovornik za Independent.

image

Kate Moss

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Nakon što se slavni par razišao, Johnny Depp novu ljubavnu sreću potražio je s francuskom pjevačicom Vanessom Paradis, s kojom je bio u vezi 14 godina. Kći Lily Rose dobili su 1999., a sina Jacka 2002. godine.

Razišli su se 2012., a on je ubrzo nakon toga započeo vezu s Amber Heard. Par se zaručio 2014., a vjenčanje je održano godinu dana kasnije. Heard je zatim 2016. podnijela zahtjev za razvod, a brak je okončan 2017.

Što se tiče Kate Moss, povezivalo ju se s nekoliko poznatih osoba otkako je prekinula vezu s Deppom, uključujući Petea Dohertyja iz grupe Libertines i Jamieja Hincea, gitarista The Killsa.

Također je 2002. dobila kćer Lilu Grace Moss-Hack s urednikom 'Dazeda & Confuseda' Jeffersonom Hackom. Trenutno je u vezi s britansko-njemačkim fotografom Nikolaijem von Bismarckom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:20