ARISTOKRACIJA

Od kraljevskog divljeg djetinjstva do prekrasne mladenke: Udala se nećakinja princeze Diane, tata joj nije došao

Brat princeze Diane propustio je još jedno vjenčanje svoje djece. Kći se udala u Africi za dečka s kojim je u vezi 11 godina

Lady Amelia Spencer

 Ron Adar/Alamy/Alamy/Profimedia/Ron Adar/alamy/alamy/profimedia

Još jedna članica obitelji princeze Diane, njezina nećakinja Amelia Spencer (30) uplovila je u bračne vode. Lady Amelia, model i poduzetnica, u Južnoafričkoj se Republici udala za dugogodišnjeg dečka Grega Malletta. Vjenčanje je bilo raskošno, svečano, ekskluzivno, kako se to već očekuje od pripadnice poznate, aristokratske obitelji.

Amelia Spencer je kći grofa Charlesa Spencera, mlađeg brata princeze Diane i njegove prve supruge, bivšeg modela Victorije Lockwood, danas Aiken. U tom braku rođeno je četvoro djece - kći Kitty (32), blizanke Amelija i Eliza (30), te sin Louis (29), nasljednik obiteljske titule. Blizanke su imale četiri godine kada su njihovi roditelji odlučili napustiti obiteljsko imanje Althorp u Northamptonshireu (gdje danas počiva princeza Diana) i preseliti se u Cape Town u Južnoafričkoj Republici.

image

Charles i Victorija s blizankama po izlasku iz rodilišta

Globe Photos/Zuma Press/Profimedia/Globe Photos/zuma Press/profimedia

Zbog povezanosti s Dianom, koja je u to vrijeme već bila razvedena od princa Charlesa i neprekidno u medijima, željeli su se maknuti iz Engleske, djeci pružiti mirnije djetinjstvo. No, već tada su se pojavile priče kako grof Spencer nije baš vjeran supruzi, kako je njihov brak problematičan, a ona se bori s anoreksijom. Preseljenje je, očigledno, bilo svojevrsni pokušaj spašavanja braka no plan nije uspio, pa su se 1997. godine Charles i Victorija odlučili razdvojiti.

Događalo se to u trenutku kada je poginula lady Di, obitelj je tugovala zbog strašnog gubitka, Charles Spencer osuđivao je Windsore zbog smrti sestre i pokušavao biti oslonac njezinim sinovima Williamu i Harryju, a mala djeca se našla usred tog vrtloga. Razvod nije išao glatko, niti se događao u miru. Među ostalim, na sudu je pročitano Spencerovo pismo djevojci, u kojem govori da je bio "zloban, okrutan i nasilan" prema Victoriji.

On se vratio se u Veliku Britaniju, dok je Victorija ostala s kćerima u Cape Townu. Blizanke su i onda i danas obožavale Afriku. Prije nekoliko godina u intervjuu The Telegraphu rekle su da su imale normalno, sretno djetinjstvo. Nisu koristile svoje titule, družile su se s različitim ljudima, igrale se, volontirale... Bile nerazdvojne, voljele su raditi iste stvari, imale iste prijatelje.

- Kuća je uvijek bila puna, uvijek su tu bili prijatelji, obitelj... - opisale su.

image

Amelia, Eliza i Kitt na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton

Dave Thompson/Afp/Profimedia/Dave Thompson/afp/profimedia

No, uživale su i na golemom imanju Althorp, gdje su provodile pola vremena prema roditeljskom dogovoru o skrbništvu.

- To je posebno, prekrasno mjesto - kazala je Eliza Spencer u intervjuu Tatleru, te opisala kako su ona i Amelia i Althorp uvijek smatrale domom, te uživale u istraživanju i otkrivanju okoline. Rekla je i kako su oduvijek bile svjesne bogate povijesti i naslijeđa obitelji Spencer.

Charles Spencer je, također, 2006. godine, kupio nekretninu vrijednu oko 750 000 eura u bogatom predgrađu Cape Towna, Constantiji, da bi bio bliže djeci. Djevojke su se djelom školovale u Africi, dijelom u Velikoj Britaniji. Nakon što su završile srednju školu 2010. godine, otac im je plaćao luksuzni apartman na rijeci Temzi gdje su boravile kada su u Londonu. Za 18. rođendan dobile su svaka svoj "nabrijani" Audi. Uživale u izlascima, a Ameliju, koja za mrvicu više od sestre voli provode, redovito su fotografirali pred noćnim klubovima, u izlascima i u Africi i u Europi.

Školovanje su djevojke nastavile u Cape Townu, na tamošnjem sveučilištu, gdje je Amelia upoznala budućeg supruga Grega Malleta. Mallett se bavi nekretninama, a dolazi iz poznate obitelji - on je nećak bivšeg igrača i trenera južnoafričke ragbi reprezentacije Nicka Malletta. I sam je igrao ragbi i vaterpolo.

Par se poznaje 14 godina, u vezi su bili više od 11 godina prije no što se on odlučio zaprositi Ameliju. Učinio je to, kako je javnost doznala s društvenih mreža, u srpnju 2020. tijekom njihova posjeta ekskluzivnom imanju Clouds Wine & Guest Estate u Stellenboschu.

"Bio je to najbolji dan mojeg života do sada. 22. srpnja 2020. zamolio sam ljubav svojeg života da provede ostatak života sa mnom i rekla je DA. Ne mogu biti sretniji i volim te svim srcem, Amalia Spencer", napisao je na Instagramu, a u magazinu Hello, u zajedničkom intervjuu par dana kasnije opisao kako je Ameliji dao veliku ružičastu kutiju koja je sadržavala osam malih.

- U svakoj je bila fotografija iz naše veze kada smo nešto radili prvi put, a zadnja je imala poruku u kojoj je pisalo "No, najvažnije je što znam da ćeš se ove večeri sjećati kao večeri kada sam te zaprosio", opisao je svoju romantičnu gestu i dodao kako se, dok je ona čitala poruku, on spustio na jedno koljeno i pružio joj prsten.

- Briznula sam u plač - dodala je Amelia - Bila sam u šoku i ponavljala "da, da, da", zagrlila sam ga i poljubila, Navikla sam da je Greg romantičan, no ovo nisam očekivala.

Kao i njezin suprug, i lady Amelia voli objavljivati fotografije iz privatnog života. Ona je na svojim profilima na društvenim mrežama objavila desetke objava o pripremama za vjenčanje, s djevojačke večeri i samog vjenčanja. Uostalom, to je njezin forte, jer se, prema podacima dostupnim na webu, ona, osim modelingom u Cape Townu bavi planiranjem vjenčanja i navodno je jako uspješna u tome.

Sestre Spencer, kako starija Kitty tako i Amelia i Eliza povezane su i sa svijetom mode. Majka Victorija bila je model, Kitty je prva krenula njezinim stopama i danas je ambasadorica Dolce & Gabbane (i Bvlgarija). Njoj su se priključile i sestre. Potpisale su ugovor s agencijom Storm model management te rade s poznatim imenima poput francuske draguljarske kuće Chaumet i Caroline Herrere, a među recentnijim angažmanima je revija Josha Bircha Jonesa na londonskom tjednu mode.

image

Eliza Spencer, Donatella Versace i Amelia Spencer na tjednu mode u Milanu

Sgp/Ddp Usa/Profimedia/Sgp/ddp Usa/profimedia

Tata Charles, pak, otkrio je da je zet od njega tražio očinski blagoslov prije prošnje što mu je bilo jako simpatično. Spencer je na Twitteru napisao: "Jako sam sretan zbog kćeri Amelije koja se zaručila za dečka Grega. Lijepo je čuti koliko su uzbuđeni zbog budućnosti."

Usprkos tome što je njezin suprug tražio blagoslov grofa Spencera, čini se da odnos oca i kćeri nije baš u najboljoj fazi jer on nije bio na vjenčanju. Slično se dogodilo i 2021. godine, kada se starija kći Kitty, u Rimu udala za bogatog južnoafričkog poduzetnika Michela Lewisa, 32 godine starijeg od sebe. Tada se počelo intenzivno pisati kako Spencer, koji iz tri braka ima sedmoro djece, nije u dobrim odnosima s djecom iz prvog braka ili su oni barem mnogo hladniji otkako se Spencer oženio s trećom suprugom Karen, 2011. godine.

Lady Kitty su do oltara dopratili njezin brat Louis Spencer (29) i polubrat Samuel Aitken.

image

Sestre Spencer na reviji Josha Bircha Jonesa

Justin Goff/Goff Photos/Profimedia/Justin Goff/goff Photos/profimedia

- Sva djeca su jako bliska s majkom Victorijom, dobro se slažu s polubraćom, ali i sa svojim tetama i rođacima. Svi su izgradili dobre međusobne odnose i ne treba im Charles da ih povezuje - rekao je insajder za Daily Mail tada - Mogu funkcionirati bez njega.

Kako god, otac nije bio na raskošnom vjenčanju, a u britanskim medijima pisalo se kako je grof Spencer nedavno doživio povredu, pa je razlog za nedolazak na vjenčanje možda zdravstvene prirode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:06