BOLEST MOZGA

O stanju Brucea Willisa progovorio i njegov dvojnik: ‘Činilo se kao da je odlutao, ali mislili smo da nije strašno‘

‘Kada si toliko vremena s nekim, primijetiš promjene‘ - rekao je dvojnik Brucea Willisa u intervjuu za The Sun
 Angela Weiss/AFP

Dvojnik slavnoga glumca Brucea Willisa, Stuart F. Wilson, koji se tim poslom bavi već 17 godina, progovorio je o tome kako se glumačka zvijezda odjednom počela 'mijenjati' i to samo nekoliko mjeseci prije nego što je javnost saznala da mu je dijagnosticirana afazija, bolest koja narušava kognitivne sposobnosti.

image

James Harrison, Stuart Wilson, Simon Hayes i Oliver Tarney

Mike Coppola/AFP

Rekao je da se glumčevo ponašanje počelo mijenjati tijekom posljednjih nekoliko godina, ali da u početku nisu primijetili da nešto nije u redu s njim.

Willisova obitelj obavijestila je obožavatelje da mu je dijagnosticirana afazija, stečeni gubitak ili poremećaj govora, govornog izražavanja ili razmijevanja. Uzrokovana je oštećenjem mozga, odnosno centra za govor. Zbog te bolesti, glumac je odlučio napustiti glumački svijet.

"Primijetili smo neke promjene, ali često se s velikim zvijezdama, kao što je i Willis, zna dogoditi da im se u jednom trenutku događa više različitih stvari pa smo to pripisali tome. Ponekad, kad bismo razgovarali s njim, činilo se kao da je odlutao i mislili smo da to ništa ne znači. Ali bismo se zapitali događa li se još nešto", rekao je Wilson za The Sun.

Nakon što je s Bruceom proveo više vremena, ubrzo je postalo očito kako to nije samo trenutno zaboravljanje stvari koje se svakome događa.

"Kada si toliko vremena s nekim, primijetiš promjene. Bilo je očito i znali smo da se nešto događa. Shvatili smo jer se često testirao na različite stvari, ali u to vrijeme nismo točno znali o čemu se radi", dodao je dvojnik slavnoga glumca i priznao da je očekivao kako će prije ili kasnije njegova obitelj morati izvijestiti javnost o Willisovu zdravstvenom stanju.

Njih su dvojica zadnji put surađivali u prosincu prošle godine, a ranije ovog mjeseca našli su se na ručku.

"Sada je malo mršaviji nego prije, ali ionako nikada nije bio tip osobe koja puno jede. Kad bismo otišli na večeru, naručio bih puno toga i onda samo probrao po tanjuru. Mnogi naši suradnici imali su osjećaj da će uzeti pauzu od glume. Radio je neke medicinske testove i slične stvari. Zato smo zaključili da će uzeti pauzu od glume. Realno, bili smo spremni na to da bi posao u jednom trenutku mogao stati", dodao je Wilson.

Wilson ima vlastitu tvrtku Fall Guy Productions koja je aktivna od 2013. godine, a priznao je da je većina njegovih prihoda bila povezana uz Brucea Willisa.

image

Bruce Willis

Tolga Akmen/AFP

"Već sam ranije govorio ljudima da je ovaj posao specifičan iz tog razloga što ako se Bruceu nešto dogodi, posao prestaje. Ako se ja ozlijedim, onda će produkcija pronaći nekog drugog ćelavog momka umjesto mene", objašnjava.

Ranije se već pisalo kako se Willisovo pamćenje pogoršalo te da su mu bile potrebne slušalice da bi lakše pamtio tekst. "Povremeno je znao koristiti slušalice kao pomoć, pogotovo ako se radilo o jako puno dijaloga, a mi smo upravo doletjeli na set. Onda bi bilo puno stvari koje je morao obaviti. I u tom je trenutku s jednog filma stigao na drugi. Dakle, u takvim situacijama nije neobično koristiti slušalice jer se tako lakše obavi posao", objašnjava Wilson.

Neimenovani izvor rekao je da je slabljenje kognitivnih sposobnosti kod Willisa bila javna tajna u Hollywoodu jer je glumac stalno imao problema prilikom snimanja svojih filmovima.

"Svi su znali za to, i glumci i ostatak filmske ekipe", rekao je izvor, dodajući da je Willis 'koristio slušalice kako bi prošao kroz tekst' i da je s vremenom postajalo 'sve teže imati ga na ekranu'.

Također je otkrio da su se filmovi zapravo morali snimati bliže mjestu gdje je Willis boravio sa svojom obitelji, koja je, kako otkriva izvor, brinula o glumcu, a sve kako bi se olakšala produkcija. U filmu 'American Siege', koji je snimljen 2020., viđen je kako nosi slušalicu u uhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:46