MISS NEW YORKA

Novoizabranu misicu život nije mazio: ‘Bivša sam balerina koja je kao dijete preživjela seksualno zlostavljanje‘

Natjecanje za Miss dalo joj je prostor da podijeli svoju priču o preživljavanju

Rachelle di Stasio, Miss New Yorka

 Instagram/Rachelle Di Stasio/

Bivša balerina Rachelle di Stasio zamijenila je tutue za tijare, ali prvo je morala prevladati veliku traumu iz djetinjstva. Novookrunjena Miss New Yorka sljedeći mjesec ide u Reno u Nevadi kako bi se natjecala za titulu Miss SAD-a 2023., nakon što je na svom državnom izboru pobijedila 184 natjecateljice.

Odjevena u zlatnu Jovani couture haljinu po narudžbi za čiju je izradu trebalo gotovo četiri mjeseca, bivša balerina osvojila je suce time što je bila "autentična".

26-godišnjakinja, koja je kao tinejdžerica primljena u prestižnu Američku baletnu kazališnu školu, prebacila se na manekenstvo nakon što je uganula desno stopalo. Bila je to teška odluka, reći zbogom baletu, ali je katapultirala njezinu modnu karijeru, što je dovelo do toga da ju je zastupala prvo Wilhelmina, a sada Elite Model Management iz New Yorka.

Međutim, ubrzo je otkrila da njezin pravi poziv spaja sve njezine strasti.

"Za mene je ovo natjecanje kombinacija svega što volim raditi - biti na pozornici, plesati, ima elemente manekenstva, uključuje fotografiranje i razgovore s drugima. To su doslovce sve moje strasti u jednom", rekla je za The Post.

Što je možda najvažnije, natjecanje za Miss dalo joj je prostor da podijeli svoju priču o preživljavanju.

Nakon što je preživjela seksualni napad u dobi od četiri godine, di Stasio, koja sudjeluje s neprofitnom organizacijom Rape, Abuse & Incest Nationa Network (RAINN), odlučna je pomoći drugim žrtvama.

"Spremna sam da se moj glas čuje, da se moja priča podijeli i da budem dio nečeg lijepog", rekla je za The Post uoči izbora za Miss New Yorka 2021. "Mogla sam upotrijebiti svoj glas i snagu da dovedem sebe tu gdje jesam danas te želim drugim ženama dati do znanja da njihova prošlost ne utječe na njihovu vlastitu vrijednost ili na to tko su one."

Izrazila je i svoju ljubav prema New Yorku.

“Volim New York više od svega - to je moj dom. Svaki put kad ga vidim na horizontu tijekom leta kući, postanem emotivna i naježim se”, rekla je stanovnica Manhattana. "Osjećam energiju New Yorka i ljubav. Moje srce pripada New Yorku."

Ovo je treći put da je pokušala osvojiti titulu miss i uspjela je u tome.

"Ove godine, što se mene tiče, doista sam prigrlila ono što jesam", rekla je ljepotica i dodala da zasluge pripisuje svojoj majci koja ju je naučila "ustrajnosti, snazi i svladavanju izazova", a upravo to joj je dalo prednost pred konkurencijom.

"Ne dopustite izazovima iz prošlosti da vas definiraju. Vjerujem da moja priča donosi nadu drugim ljudima - ne radi se tu više samo o meni. Radi se o dijeljenju i ranjivosti kako se ljudi ne bi osjećali usamljeno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:53