PODUZETNI SUSSEXI

Novi poslovni plan Harryja i Meghan razljutio fanove kraljevske obitelji: ‘Ovo je cirkus! Ali ako budu pametni, moglo bi upaliti‘

Sussexi su, navodno, otkupili prava na novi roman kanadske autorice Carley Fortune, a priča ima mnogo poveznica s njihovim životima

Princ Harry i Meghan Markle

 Matt Dunham/Pa Images/Profimedia/Matt Dunham/pa Images/profimedia

Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, tvrde američki (tračerski) mediji, imaju novi poslovni plan. Par kojem baš ne cvjetaju ruže, barem ne onako bujno kako su to zamislili kada su odlučili preseliti se u SAD, namjerava za Netflix producentski potpisati film temeljen na romanu koji ima mnogo poveznica s njihovim životima.

Projekt je odmah dobio epitet "kontroverze", a obožavatelje britanske kraljevske obitelji posebno ljuti detalj povezan s Harryjevom majkom, princezom Dianom.

Njih su dvoje, navodno, za 3,5 milijuna eura kupili prava na ekranizaciju romana "Meet Me At The Lake" kanadske spisateljice Carley Fortune. Njezin prvi roman "Sva nova ljeta", globalni je hit, a preveden je i na hrvatski jezik.

Romantična priča romana "Meet Me At The Lake" vrti se oko likova Fern i Willa, koji se prvi put susreću u Torontu, gdje je Meghan nekoć živjela, i započinju romansu u svojim tridesetima, slično ljubavnoj priči Harryja (38) i Meghan (42). Bavi se raznim temama, pa i alkoholom, uzimanjem droga i mentalnim zdravljem, dakle svime o čemu je Harry detaljno pisao u svojim memoarima "Rezerva". No, najjača poveznica je fatalna nesreća, koja podsjeća na nesreću u Parizu 1997. godine, u kojoj je stradala Harryjeva majka, Diana, princeza od Walesa.

image

Carley Fortune sa svojom novom knjigom

Instagram/Planet/Profimedia/Instagram/planet/profimedia

Obožavatelji su odmah krenuli oštro kritizirati navodni novi poslovni pothvat para. Jedan je na društvenim mrežama napisao: "Mislili ste da samo žele privatnost?! Ovo je doista smiješno."

Drugi je dodao: "Ovo se pretvara u farsu. Ova beskrajna potreba za pažnjom je iscrpljujuća. Zašto jednostavno ne mogu uživati ​​u svojim životima, svojem bogatstvu i što je još važnije u svojoj obitelji?"

Jedan je komentator napisao kako mu je drago što je odustao od pretplate na Netflix, a i drugi su mu se priključili sa sličnim izjavama.

Kraljevski biograf Tom Bower rekao je za magazin kako vjeruje da je baš taj detalj u romanu razlog zašto su Harry i Meghan skočili na njega.

- Po mom mišljenju, lik koji ima roditelja koji umire svidjet će im se oboma i upravo zbog toga su ga odabrali - rekao je - Dobili su dojavu o pravima na ekranizaciju. Netko im je možda rekao: ‘Ovo ti je super; to je tvoja priča, možeš ti to dobro napraviti.‘

Bower, koji je napisao knjigu "Revenge: Meghan, Harry, and the War Between the Windsors", tvrdi da je Dianino nasljeđe pomoglo u jačanju profila para otkako su počeli izlaziti 2016.

- Od dana kada su se upoznali, Harry se stalno pozivao na iskustva svoje majke s novinarima. Također, čini se da Meghan oponaša Dianu što je češće moguće - rekao je - Pretvaranje ovog romana u film samo je još jedan dio cirkusa koji su napravili.

Biograf tvrdi kako Meghan sve to radi kako bi bila kontroverzna jer "želi biti poznata, želi biti primijećena".

- Što se Harryja tiče, smatram da se ponaša sramotno. Mislim da on ne može ništa učiniti da pogorša stvari. Njegov brat William je već toliko ljut na njega zbog svega što je Harry učinio obitelji, da ovo ne bi imalo neki dodatni učinak - kazao je Bower.

Usporedbe Meghan i Diane dugo se povlače po medijima i društvenim mrežama. Jedan od njezinih prijatelja iz djetinjstva rekao je kraljevskom biografu Andrewu Mortonu 2018. godine da je "uvijek bila fascinirana kraljevskom obitelji" i da "želi biti princeza Diana 2.0". Meghanin humanitarni rad, također se često uspoređuje s Dianinim, barem kada su u pitanju simpatizeri odbjeglog para. Harry, koji od prošlog tjedna na službenim stranicama britanske monarhije više nema titulu HRH (his royal highness), više je puta uspoređivao suprugu s pokojnom majkom, posebice zbog pozornosti medija koju su privukle.

Vijest o njihovom filmskom projektu dolazi nakon burnih nekoliko mjeseci, u kojima su raskinuli svoj ugovor vrijedan 20 milijuna dolara sa Spotifyjem nakon samo jedne sezone Meghanina podcasta "Archetypes".

Iako je plan Sussexa izazvao ljutnju, Tom Bower misli da bi se adaptacija romana paru mogla isplatiti.

image

Par se prvi put pojavio u javnosti 2017. godine u Torontu

Mark Large/Dmg Media/Profimedia/Mark Large/dmg Media/profimedia

- To je sjajna ideja. Stvar je u tome što se u Hollywoodu strašne stvari brzo zaboravljaju ako ste uspješni. - rekao je Bower - Ovo bi moglo upaliti ako budu pametni. Ona ima dobrog agenta i siguran sam da joj on može reći tko je najbolji scenarist ili producent. To je jednostavna priča, ali sve ovisi o scenariju, redatelju i glumcima, te hoće li Harry i Meghan odabrati prave ljude.

Dokumentarne serija koju su prošle godine snimili za Netflix, "Harry & Meghan" postigla je rekordnu gledanost, a PR stručnjakinja Mayah Riaz za OK je izjavila kako vjeruje da bi film u produkciji para mogao dobro proći i u kinima.

- Vjerujem da bi film mogao postići rekordne brojke u prvom tjednu na blagajnama - rekla je Riaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:37