LIZ TRUSS

Nova britanska premijerka muža varala s kolegom - njegov brak propao, njezin opstao

Liz Truss 2004. započela je aferu s bivšim torijevskim zastupnikom Markom Fieldom, koji joj je bio mentor

Liz Truss i Hugh O‘Leary

 Stefan Rousseau/Afp

Nakon što je Liz Truss izabrana za novu britansku premijeru nakon što je Boris Johnson otišao s te pozicije, britansku, ali i svjetsku, javnost ne prestaje zanimati njezin privatni život.

Ona je svog supruga Hugha O‘Learyja (48) upoznala 1997. na Torijevskoj konferenciji, a ubrzo su otišli na prvi spoj. On se odvio na klizanju na ledu, a šest godina nakon vjenčanja koje se održalo 2000., njihov se brak našao na tankome ledu.

image

Liz Truss i Hugh O‘Leary

Stefan Rousseau/Afp

Tada je u britanskim medijima odjeknula bombastična vijest o navodnoj aferi Liz Tuss i bivšeg torijevskog zastupnika Marka Fielda, koji joj je bio mentor. Aferu su započeli 2004. kada je ona pokušavala ući u britanski parlament.

Zanimljivo je da se njegov brak nakon toga raspao, a njezin je aferu preživio. Iako ni Liz Truss ni Hugh O‘Leary nisu htjeli javno komentirati natpise o spašavanju braka i nevjeri, ona je jednom priliko izjavila da je sretno udana.

Truss vrlo rijetko spominje supruga, a u Engleskoj ga nazivaju i ‘kućnim mužem‘ jer je ‘uvijek prisutan, ali nikad tu‘ te se nalazi u sjeni, prenosi Mirror. Također imaju dvoje djece, kćeri Frances i Liberty, koje pohađaju državnu školu, nisu buntovne i uglavnom se drže podalje od očiju javnosti.

Truss je treća britanska premijerka nakon Therese May i Margaret Tatcher, a Britancima je obećala smanjenje poreza, rast gospodarstva i borbu protiv energetske krize. Prije godinu dana postala je ministrica vanjskih poslova, a u kolovozu je izjavila da je spremna koristiti nuklearno oružje i da ‘misli da je to važan dio dužnosti premijerke‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:28