NEPLANIRAN MOMENT

Nicolas Cage s onesviještenim kolegom jurio po Dubrovniku, a onda mu se Porsche iznenada - ugasio!

Naši fotografi zabilježili su ulazak Porschea u Umjetničku galeriju. Cage je za volanom, a na suvozačkom mjestu onesviješteni Pascal
Nicolas Cage i Pedro Pascal snimaju scenu filma s Porscheom na ulazu u Umjetničku galeriju Dubrovnik
 
 Tonci Plazibat/Cropix

Nakon snimanja u Villi Šeherezadi, holivudska ekipa, predvođena najvećim zvijezdama na setu - slavnim oskarovcem Nicolasom Cageom (56) i čileanskim glumcem Pedrom Pascalom (45) preselila se malo dalje, u Ulicu Frana Supila.

Tamo se naime, nalazi dubrovačka Umjetnička galerija u čijem su se atriju danas snimale nove scene dugometražnog filma “The Unbearable Weight of Massive Talent”, trenutačno jedine američke filmske koprodukcije u Europi, a djelić atmosfere sa seta uhvatio je i naš fotograf.

image

Tonci Plazibat/Cropix

Naše kamere su zabilježile ulazak Porschea u Umjetničku galeriju. Cage je za volanom, odjeven u prugastu košulju, a na suvozačkom mjestu je onesviješteni Pascal. Ovako na prvu, nije nam baš jasno je li Pascal u sceni ranjen ili je pak, kako neki misle, bez svijesti zbog previše alkohola? A možda, zapravo, samo spava?

image

Tonci Plazibat/Cropix

Kišno vrijeme očito nije smetalo filmskoj ekipi koju, kako piše Dubrovački vjesnik, štite zaštitari, kako na kopnu, tako i a na moru. A na moru su angažirani i dubrovački ronioci koji paze na sigurnost filmaša s morske strane.

Za potrebe snimanja Porsche je, kako se i vidi na fotografijama, dosta izgreban, prošao je, čini se, žestoku jurnjavu. Sasvim neplanirano, kako javlja Dubrovački list, tijekom izvođenja scene Cageu se Porsche - ugasio.

image

Tonci Plazibat/Cropix

Prema IMDB-u u filmu “The Unbearable Weight of Massive Talent”, u prijevodu, neobičnog naziva “Nepodnošljiva težina masovnog talenta”, glumi i komičarka Tiffany Haddish koja zasad nije viđena u Gradu.

Zvjezdana holivudska ekipa zauzela je dva dubrovačka hotela, Excelsior i Argentina. Snimanje je pod režiserskom palicom Toma Gormicana počelo ovog ponedjeljka a potrajat će 15 dana. Na proizvodnji radi ukupno 412 filmskih djelatnika (od toga predviđeno 97 hrvatskih državljana) te oko 300 hrvatskih državljana u funkciji statista.

image

Tonci Plazibat/Cropix

Cage, pak, u novom projektu glumi fiktivnu 'verziju' sebe samog. Nica Cagea, kako piše IMDB. Prema scenariju, on očajnički želi ulogu u filmu Quentina Tarantina i uzgred pokušava izgladiti odnose s kćeri tinejdžericom. U filmu, čija je premijera najavljena za ožujak 2021., glavna zvijezda se obračunava i s egoističnim Cageom s početka 90-ih kojeg optužuje da je kriv za cijeli niz filmskih promašaja koji su ga doveli do ruba bankrota.

image

Tonci Plazibat/Cropix

Nakon snimanja prvih scena u Villi Šeherezada i naselju Trsteno početkom tjedna, te u Umjetničkoj galeriji, kako piše Dubrovački list, bilo je planirano snimanje u staroj jezgri Cavtata, ono se nije odvilo zbog kišnog vremena.

image
U vili Šeherezada zapocelo je snimanje filma s Nicholasom Cageom
Bozo Radic/Cropix

Kako javlja isti list, filmaši su navodno čak i donirali 15 tisuća kuna za nabavu građevinskog materijala kojim će se urediti crkveno dvorište oko crkve sv. Vida u Trstenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:34