OBITELJSKE VEZE

Neočekivan savez među Windsorima: Nakon ‘odbjeglog‘ Harryja, oformila se nova ‘fantastična četvorka‘

Camilla je zamolila Kate snimi njezine portrete za magazin Country Life, koji izlazi uoči njezina 75. rođendana, 17. srpnja

Obitelj na okupu na proslavi 70. godina vlasti Elizabete II.

 Stephen Lock/Zuma Press/Profimedia

Nekad su "fantastična četvorka" bili princ William (40) i njegova supruga Kate (40), te princ Harry (37) i njegova supruga Meghan (40). No, bila su to druga vremena. Tada su britanski rojalisti blistali od sreće i optimizma zbog mladih snaga monarhije i divnih izgleda za budućnost. Nakon Megxita, preseljenja Harryja i Meghan u SAD, bombastičnih intervjua, te nakon što je postalo jasno da će ledeno-hladan odnos među braćom biti jako teško popraviti, stvorila se nova "fantastična četvorka". Prije pet, šest godina bilo bi apsolutno nezamislivo, no u novom windsorskom savezu, o kojem sve više govore stručnjaci za britansku kraljevsku obitelj, su William i Kate, te Camilla (74) i princ Charles (73).

image

Kate Middleton, Camilla te princ Charles i princ William često su zajedno u svečanim prilikama

Stephen Lock/I-images/Avalon/Profimedia

A Kate je, kažu, spiritus movens u ovoj priči.

Ona ima jako blizak odnos s vojvotkinjom od Cornwalla i budućom kraljicom-suprugom Camillom te s princom Charlesom.

U stvari, Camilla joj toliko vjeruje da ju je zamolila da snimi njezine fotografije, portrete za posebnu naslovnicu magazina Country Life, koji izlazi uoči njezina 75. rođendana, 17. srpnja.

Katie Nicholl iz Vanity Faira, jedna od najboljih poznavateljica dvorskog života na Otoku, kaže da je "divno" što je Camilla zamolila Kate da snimi fotografiju

- Vrlo su bliske. Camillina je ideja bila zamoliti Kate da snimi fotografiju, a glavna urednica Country Lifea i urednica priloga Paula Lester rekla je da u redakciji nisu mogli biti zadovoljniji rezultatima fotografiranja. Rekla je da je niz slika koje je Kate snimila bio toliko dobar da su se mučili odabrati samo tri. Vojvotkinja od Cornwalla napravila je svoj konačni odabir. Kate je, kako su mi rekli, svoj angažman shvatila krajnje ozbiljno i bila je nevjerojatno profesionalna - otkrila je Nicholl i dodala kako su joj iz Country Lifea rekli da je Kate zvala redakciju i s urednicima razgovarala o tome što žele i trebaju za naslovnicu.

image

Naslovnica magazina Country Life s fotografijom koju je snimila Kate Middleton

Country Life

Ona je iskusna fotografkinja, fotografija joj je oduvijek velika strast i stalno se usavršava na tom polju. Mnogih od njezinih snimki djece i prizora iz obiteljskog života Cambridgeovi, ne bi se stidjeli ni vrlo vješti profesionalci.

Kate, također, ima jako topao odnos sa svekrom Charlesom, budućim kraljem i prema kraljevskim kroničarima više je puta pomogla izgladiti nemiran odnos između oca i sina Williama. Charles je Kate vrlo srdačno primio u obitelj od prvoga dana, a poznato je da ga ona zove "djedom". Snimljena je kako ga tješi nakon pogreba njegova oca, princa Philipa. Kate se također, na osobni poziv princa Charlesa, pridružila njemu i Camilli u posjetu centru za obuku Prinčeve zaklade za umjetnost i kulturu u Londonu još 2012. godine. Na proslavi kraljičina jubileja, često su bili zajedno - tijekom parade Camilla se vozila u kočiji s Kate i troje djece Cambridgeovih, prije nego što je obitelj zajedno promatrala prelet zrakoplova i paradu s balkona Buckinghamske palače. Družili su se i na svečanoj misi i skupno ignorirali Harryja i Meghan, a kasnije je tijekom proslave djed Charles pazio na nestašnog princa Louisa.

image

Obitelj na okupu na proslavi 70. godina vlasti Elizabete II.

Stephen Lock/Zuma Press/Profimedia

Zbližavanje, reći će stručnjaci, ima mnogo logike - jednog dana kada Charles naslijedi majku Elizabetu II. na prijestolju, William će postati princ od Walesa i vojvoda od Cornwalla, a Kate preuzeti Camillinu titulu. Njih će dvoje tada preuzeti upravljanje golemim vojvodstvom Cornwall, što je uvijek zadatak najstarijeg princa, tj. prijestolonasljednika u britanskoj kraljevskoj obitelji. To imanje, osnovano 1377. godine, Windsorima donosi golem novac, navodno oko 20 milijuna funti godišnje. To je novac kojim se financira vojvoda i njegova djeca, ali i razni poslovni pothvati i humanitarni ciljevi. Charles vrlo uspješno upravlja vojvodstvom više od 50 godina, a posljednjih nekoliko godina William uči sve tajne tog posla od njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:52