JOŠ JEDAN SLUČAJ

Nekadašnji član Backstreet Boysa optužen za seksualno zlostavljanje: ‘Prisilio me na oralni seks‘

Kontroverzna zvijezda devedesetih ‘nastavila je s oduzimanjem nevinosti iako se ona čuvala za brak‘, tvrdi bivša pjevačica

Nick Carter

 Fernando Leon/Everett/Profimedia

Nicka Cartera, nekadašnjeg člana Backstreet Boysa, tužila je bivša pjevačica Dreama Melissa Schuman za seksualni napad i zlostavljanje, piše Page Six.

Schuman je u sudskim dokumentima, koje je u utorak dobio TMZ, navela da joj je 2003. godine, kada je ona imala 18, a on 22 godine, član Backstreet Boysa priuštio oralni seks protiv njezine volje te ju je kasnije prisilio da mu uzvrati.

image

Melissa Schuman

Marc Nader/Zuma Press/Profimedia

Carter, koji sada ima 43 godine, tada je navodno nastavio s "oduzimanjem nevinosti, iako mu je rekla da se čuva za brak".

Schuman, koja sada ima 38 godina, optužila je pop zvijezdu da ju je silovao u svom domu u studenom 2017., rekavši da su "optužbe o Harveyu Weinsteinu" bile "veliki okidač" za nju.

image

Nick Carter, 2019.

Ethan Miller/Afp

Sljedeće veljače podnijela je prijavu policiji Santa Monice, nadajući se da će se Carter suočiti s kaznenom prijavom, no okružno tužiteljstvo Los Angelesa odbilo je kazneni progon jer je nastupila zastara. Međutim, kalifornijski zakon koji je stupio na snagu početkom ove godine oživio je tužbe za seksualno zlostavljanje i produljio rok zastare za njihovo prijavljivanje.

image

Melissa Schuman

Marc Nader/Zuma Press/Profimedia

Ne samo da je Carter više puta zanijekao Schumanine optužbe o seksualnom kontaktu bez pristanka, nego je u veljači također podnio protutužbu protiv nje i Shannon Ruth, koja ga je u prosincu 2022. tužila da ju je navodno silovao u autobusu za vrijeme turneje 2001., kada je njoj bilo samo 17 godina.

U svojoj protutužbi za klevetu i iznudu, pjevač jednog od najpopularnijih boy bendova devedesetih tvrdio je da su spomenute dvije žene bile uključene u "urotu" protiv njega.

image

Backstreet Boys, 1997.

Tammie Arroyo/Aff-usa.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/

Nakon što je Schuman iznijela svoje zahtjeve sudu, Carterova odvjetnica, Liane K. Wakayama, rekla je da je Melissa Schuman "godinama širila ovu priču" te nazvala njene tvrdnje lažnima.

- Ovaj PR trik neće pokolebati Nicka u njegovoj namjeri da gospođu Schuman optuži za neizmjernu bol i patnju koju je prouzročilo njihovo iznuđivačko ponašanje - dodala je odvjetnica zvijezde devedesetih.

U međuvremenu, Schuman je poručila da je vrijeme da moćne osobe u glazbenoj industriji shvate da si više ne mogu priuštiti zaštitu seksualnih predatora.

- Borim se da glazbena industrija postane sigurnije mjesto za rad i nastup - zaključila je Schuman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 09:03