AMANDA BYNES

Nekadašnja dječja zvijezda, koja se bori s problemima s mentalnim zdravljem, nakon dužeg vremena pojavila se u javnosti

Njezina kosa više nije izrazito crna, nego sasvim suprotno - platinasto plava. A njezin novi podcast dobio je mnoge pohvale

Amanda Bynes ponovno je plavuša

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Amanda Bynes (31) ima novu frizuru i novu boju kose te sve više izgleda kao u vrijeme najveće slave. Nekadašnja dječja zvijezda, koja se posljednjih godina bori s brojnim problemima s mentalnim zdravljem, nakon dužeg vremena pojavila se u javnosti. Njezina kosa više nije izrazito crna, nego sasvim suprotno - platinasto plava.

Snimljena je na ulicama Marine Del Ray, u blizini svojeg doma u Los Angelesu. Glumica, dizajnerica i poduzetnica, izgleda mnogo bolje nego početkom srpnja, kada je krenulo njezino izvanbolničko liječenje u jednoj psihijatrijskoj ustanovi.

Stvari su se, nadaju se mnogi kojima je talentirana Bynes draga i žele joj dobro, očigledno popravile. Prije dva dana, premijeru je imao i njezin novi podcast "Amanda Bynes & Paul Sieminski: The Podcast” na Spotifyu. Bynes (37) i njezin prijatelj Paul ugostili su tattoo majstoricu Dahliju Moth i razgovarali o tetovažama na licu kakvu ima i Bynes.

Svojeg su-voditelja Sieminskog, koji je po struci biokemičar, upoznala je na terapiji, a prije no što u svoje emisije pozovu neke slavne osobe, namjeravaju o raznim temama razgovarati sa svojim prijateljima, zanimljivim ljudima.

- Sjajno je što je Paul dio ove priče jer je on znanstvenik, biokemičar. Tako će on podcast dići na novu razinu. Zna postaviti pametna pitanja kojih se ja ne bih dosjetila, pa će zasigurno nositi dobar dio težine - rekla je Amanda na društvenim mrežama najavljujući podcast, a nakon prve emisije mnogi su joj na njezinom profilu na instagramu čestitali i pohvalili prvu emisiju.

Glumica koja je završila i studij dizajna, redovito posjećuje centar za mentalno zdravlje i dio je grupe pacijenata koje stručno osoblje minimalno nadzire. Prije toga je boravila u samom centru, no mogla je izaći u određeno doba dana.

Tamo je dospjela nakon što je uslijed "psihotične epizode" u Los Angelesu završila na psihijatrijskoj obradi, jer je gola hodala ulicom.

Bynes već godinama ima ozbiljnih problema s mentalnim zdravljem. Još 2013. prvi je put bila na sudu zbog vožnje pod utjecajem opojnih sredstava, a s policijom je imala problem i zbog posjedovanja marihuane, no nikad nije bila u zatvoru i dobivala je uvjetne kazne. Čim bi se stvari malo smirile, nastao bi novi problem. Zatim joj je, prema njezinim vlastitim riječima, 2014. godine dijagnosticiran bipolarni poremećaj, bolest koja se nekada nazivala maničnom depresijom. Ona je tijekom godina također priznala kako je eksperimentirala i s kokainom, no njezina "glavna droga" bio je jedan lijek koji se propisuje protiv poremećaja pozornosti.

image

Amanda Bynes u lipnju je završila na psihijatriji

Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Tmz/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Nakon niza problematičnih i opasnih situacija roditelji su tražili skrbništvo 2013. godine. Punih osam godina bila joj je oduzeta poslovna sposobnost, a kompletnim njezinim životom i imovinom upravljala je majka. Prošle godine Bynes se uspjela riješiti skrbništva - njezin je odvjetnik uvjerio sud da Amandi više ne treba ničija zaštita, da se osjeća dobro i smatra da je sposobna brinuti se za sebe. Njezini su se roditelji složili. Amanda je, nakon odluke suda zahvalila fanovima na podršci i najavila razne poslovne poteze i planove, poput linije parfema.

No, godinu dana kasnije završila je na psihijatriji, na 72-satnom promatranju nakon što je tražila pomoć od prolaznika koji je pozvao hitnu pomoć, nakon što je doživjela psihotičnu epizodu u Los Angelesu. Zatim je 17. lipnja sama nazvala broj hitnih službi i požalila se da se boji da će si nauditi, pa je intervenirala policija. Tada je smještena u centar za mentalno zdravlje u kojem je, nakon dva tjedna nastavila s izvanbolničkom terapijom koja traje do danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:01