UHIĆENI REPER

Nekada je punio top ljestvice, a sad mu policija pretresa dom: Pokušao prevariti veliku tvrtku, a sve zbog - televizora!

Nije uspio ispoštovati ugovor i nikada nije snimio nijedan od promotivnih videa koje je obećao

Kuća Seana Kingstona

 Screenshot/

Nekada je bio poznat po hitovima kao što su "Beautiful Girls" i "Eenie Meenie" s Justinom Bieberom, a sada mu je policija pretresla dom u južnoj Floridi i uhitila njegovu majku zbog optužbi da je prevario jednu tehnološku tvrtku za nekoliko tisuća dolara u dogovoru oko golemog televizora i sustava zvučnika.

image

Sean Kingston

Mediapunch/backgrid/backgrid Usa/profimedia/Mediapunch/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Nedugo nakon ove procedure, uhićen je i on, američki reper Sean Kingston. New York Post izvještava da je odveden u pritvor u Fort Irwinu, u južnoj Kaliforniji, zbog optužbi za prevaru i krađu na temelju potjernice Floride.

- Kao rezultat istrage, odrasla žena, Janice Turner, privedena je pod optužbama za brojne prevare i krađe - potvrdio je vjerodostojnost priče za BBC ured šerifa okruga Broward, koji je i izdao naloge za uhićenje i pretres imanja.

image

Dom Seana Kingstona usred pretresa

Backgrid/backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Zanimljivo je da se Kingston prije uhićenja na Instagramu osvrnuo na razvoj događaja.

- Ja sam dobro, a i moja majka - napisao je odgovarajući na komentare da je uhapšena žena njegova majka.

- Moji odvjetnici rješavaju sve - dodao je.

Optužbe protiv Kingstona je pokrenuo Ver Ver Entertainment LLC u veljači te traže odštetu od pjevača zbog kršenja ugovora i prijevare. Kingston je stupio u kontakt s Ver Verom putem Instagrama u rujnu 2023. i kupio 232-inčni Colossal TV, kao i cijeli pripadajući zvučni sustav, navodi tvrtka u dokumentima.

image

Dom Seana Kingstona usred pretresa

Backgrid/backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Uobičajena cijena tog masivnog televizora iznosi oko 91 tisuću dolara, a sa sustavom zvučnika cijena raste još za dodatnih 20 tisuća dolara. Kako bi snizio cijenu, Kingston je navodno obećao napraviti promotivne videe o proizvodima spomenute tvrtke sa svojim prijateljem, Justinom Bieberom, stoji u tužbi. Da situacija bude još bizarnija, u vrijeme kupnje spomenutih proizvoda, Kingston nije surađivao s pop zvijezdom, niti je "imao namjeru" napraviti promotivni sadržaj, navodi se u tužbi.

image

Sean Kingston

Akm Images/backgrid Usa/profimedia/Akm Images/backgrid Usa/profimedia

Kingston i Ver Ver sklopili su ugovor krajem listopada, u kojem je navedeno da će Kingston uplatiti predujam od 30 tisuća dolara, nakon čega će uslijediti druga rata od 47.827,16 dolara koju će platiti nakon postavljanja kupljene tehnike u njegov dom i objave videa na društvenim mrežama.

Na kraju dogovora, Kingston bi dobio novi televizor i zvučni sustav za cijenu od 77.827,16 dolara, odnosno, gotovo 33 tisuće dolara manje od izvorne cijene. Nakon što su instalacije dovršene, Kingston nije uspio ispoštovati ugovor i nikada nije snimio nijedan od promotivnih videa koje je obećao, navodi se u tužbi tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 06:42