KONTROVERZNI SACHA

Nasmijavao je cijeli svijet, a onda su svi zanijemili kad je optužen za seksualno uznemiravanje: Žena je odmah zatražila razvod

Cohen danas slavi 53. rođendan, a njegov privatni i poslovni život bili su vrlo kontroverzni...

Sacha Baron Cohen s prijateljem

 Mega/the Mega Agency/profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Engleski glumac, komičar i producent Sacha Baron Cohen stekao je svjetsku popularnost svojim satiričnim likovima - Boratom, Ali G-jem i Brunom - a nekoliko je puta bio nominiran i za prestižne filmske nagrade, kao što su Zlatni globus i BAFTA. Cohen danas slavi 53. rođendan, a rođen je 1971. u židovskoj obitelji.

Tijekom odrastanja bio je veliki obožavatelj britanskih komičara ‘Monty Pythona‘. Početkom 90-ih radio je kao model, a onda se zaposlio u britanskim medijima. Kada je Channel 4 tražio nove zvijezde, Cohen se prijavio na audiciju svojim filmom o fiktivnom albanskom televizijskom novinaru, koji se kasnije izrodio u popularnog Borata.

Do kraja 90-ih za svoje je komedije već primao i nagrade, a onda je svjetsku publiku osvojio svojim ‘Ali G-em‘. Kao Borat pojavio se 2006., a za komediju je osvojio i Zlatni globus za najboljeg glumca u komediji. Bio je nominiran čak i za Oscara za najbolji scenarij.

image

Sacha Baron Cohen kao novinar Borat Sagdijev

India Today/Sipa Press/Profimedia/India Today/sipa Press/profimedia

Kasnije je stekao još veću popularnost kao Brüno, a tijekom cijele karijere za njega su se lijepile razne kontroverze. Javnosti se nije svidjelo kako se rugao Jessici Simpson, kao ni seksizam i antisemitizam u njegovim filmovima. Ipak, bilo je i onih koji su ga branili - oni su tvrdili da treba imati hrabrosti za takvu vrstu komedije u današnjem svijetu.

Država Kazahstan čak mu je prijetila tužbom zbog načina na koji je prikazao tamošnje stanovništvo u ‘Boratu‘. Tamošnji visoki državni službenici čak su ga i branili te isticali da nema ništa loše u dobroj šali.

A ni njegov privatni život nije bio ništa manje kontroverzan. Cohen je bio u braku s glumicom Islom Fisher, koju je upoznao 2001. Vjenčali su se 2010. u Parizu, a u braku su dobili troje djece.

image

Sacha Baron Cohen i Isla Fisher

Roberto Schmidt/Afp

"Upoznavanje sa Sachom za mene je bilo poput dobitka na lutriji. Naš odnos izgrađen je na zajedničkom smislu za humor i spremnosti na brak", rekla je Fisher za Marie Claire 2020. godine.

Činilo se da je sve u redu s njima, sve dok glumica Rebel Wilson u svojim memoarima ‘Rebel Rising‘ nije iznijela šokantne tvrdnje o svom iskustvu s "je**nim" komičarem Sachom, s kojim je 2016. snimila komediju "(Ne)Profesionalac" ("The Brothers Grimsby"). U knjizi je, naime, napisala kako ju je Cohen nagovarao da se skine za neke scene iako je ona inzistirala na "pravilu bez golotinje". Sacha, zvijezda hit filmova "Borat", "Brüno" i "Diktator", sve je oštro demantirao.

"Tražio je da gurnem prst u njegovu stražnjicu jer je mislio da bi to bila smiješna scena u filmu. Osjećala sam se potpuno nepoštovanom", otkrila je Rebel u memoarima.

image

Rebel Wilson i Sacha Baron Cohen

Rick Rycroft-pool/ml/Pa Images/Profimedia/

Ove šokantne tvrdnje uzdrmale su Cohenove bračne vode s Islom, što je rezultiralo razvodom nakon 14 godina braka.

"Nakon dugog teniskog meča koji je trajao više od 20 godina, konačno odlažemo naše rekete. Godine 2023. zajedno smo podnijeli zahtjev za razvod braka. Uvijek smo davali prednost svojoj privatnosti i tiho smo radili na ovoj promjeni. Zauvijek dijelimo našu predanost i ljubav prema našoj djeci. Iskreno cijenimo što poštujete želju naše obitelji za privatnošću", napisao je par na svojim Instagram profilima.

Do razvoda je došlo, otkrili su Fisherini prijatelji, jer se ona navodno počela sramiti tih tvrdnji te je na taj način pokušala zaštititi svoj ugled i karijeru. "Odluka nije donesena lako, još uvijek ima puno ljubavi između Isle i Sache", rekao je tada izvor za Daily Mail.

image

Sacha Baron Cohen i Isla Fisher

Stefani Reynolds/Afp

"Već neko vrijeme imaju poteškoća i bore se da stvari funkcioniraju, ali nisu htjeli odbaciti svoju ljubav zbog obitelji. Međutim, privatno su prijatelji bili obaviješteni. Potrudili su se da stvari na društvenim mrežama ostanu ‘kao i obično‘ kako bi kontrolirali narativ na način koji je oboma bio ugodan", objasnio je izvor blizak paru.

Navodno su nevolje u braku počele kada se obitelj preselila u Australiju da bi Fisher bila bliže svojoj obitelji. Ako je vjerovati izvoru, Sacha je tada ostavio sve koje poznaje i "žrtvovao se za nju". Izvor blizak glumcu također je dodao: "Duboko je pogođen njihovim razlazom jer je ona godinama bila njegov život."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 09:14