NASRNUO NA CHAPPELLEA

Napadač na slavnog komičara dao intervju iz zatvora: ‘Slomili su mi ruku, razbili glavu i pljuvali me‘

Isiah Lee ispričao je kako ga je Dave Chappelle uvrijedio jer je biseksualac, a bio je i beskućnik pa misli da se s time ne treba šaliti

Dave Chappelle

Napadač na američkoga komičara Davea Chappellea, Isiah Lee (23) koji je na njega nasrnuo na pozornici tijekom nastupa početkom svibnja konačno je otkrio razloge svoga postupka.

Lee, koji je optužen za pokušaj napada koji se dogodio tijekom stand up nastupa na festivalu "Netflix Is A Joke" tvrdi da mu nikada zapravo nije namjeravao nauditi.

Novinarima The New York Posta intervju je dao iz zatvora i objasnio da se osjećao ugroženim zbog komičarevih šala o članovima LGBTQ+ zajednice i beskućnicima budući da se identificira kao biseksualna osoba.

- Želio sam da zna da bi sljedeći put trebao razmisliti o tome koliko njegov materijal može utjecati na druge ljude, tvrdi iznoseći da je i on bio beskućnik.

image
Alex Edelman/Afp

U svađi koja se može vidjeti na video snimci, Lee napada Chapellea na pozornici, a kasnije priznaje da je nosio nož, no tvrdi da ga nije izvadio kada je izašao na pozornicu niti ga je namjeravao koristiti.

- Inače sam samohrani otac petogodišnjeg dječaka, govori Lee za The New York Post te dodaje da su ljudi bez doma suočeni s velikom borbom te da je želio da Chappelle zna da to nije šala.

Komičar se već dulje suočava s velikim brojem kritika zbog šala koje zbija na račun LGBTQ+ zajednice, a posebno na račun trans zajednice. Nakon posljednjeg specijala na Netflixu organizirani su javni protesti, a kritizirao ga je veći broj uglednih komentatora.

Lee koji je inače optužen po četiri točke optužnice, tvrdi pak da mu je osiguranje zadalo dvije ozljede na oku te da su mu slomili ruku i pljuvali ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:23