PRVA REŽIJA

Nakon prvog neuspjeha, 28 godina kasnije, cinična Fiona konačno će stati pred oltar

28 godina nakon što je glumila Fionu u Četiri vjenčanja i sprovodu, slavna glumica režira svoje filmsko vjenčanje

Kristin Scott Thomas
 

 Anthony Harvey/Shutterstock Editorial/Profimedia/Anthony Harvey/Shutterstock Editorial/Profimedia

Svaki pravi ljubitelj romantičnih komedija sjeća se cinične Fione, ljepotice zaljubljene u šarmantnog Charlesa (Hugh Grant) koja se u filmu "Četiri vjenčanja i sprovod" nije uspjela udati osim u snovima i to za - princa Charlesa. Fionu je maestralno odigrala britansko-francuska glumica Kristin Scott Thomas (62).

image

Kristin Scott Thomas i Hugh Grant u filmu Četiri vjenčanja i sprovod

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

Sada, 28 godina kasnije, vjenčanje se događa. Udaje se, barem u filmu koji sama režira, a njezina mladoženju igra James Fleet koji je u "Četiri vjenčanja i sprovodu" glumio Fionina brata Toma.

Film koji nosi radni naziv "Vjenčanje moje majke" redateljski je debi glumice sa međunarodnom karijerom, a fotografije sa seta u dvorištu crkve u Hampshireu gdje su snimane scene vjenčanja, procurile su u britanske medije.

Redateljica je okupila fantastičnu ekipu. Dovoljno je spomenuti imena poput Scarlett Johansson, Sienne Miller, Emily Beecham i Friede Pinto.

Iako je Scott Thomas, kojoj je za zasluge u kulturi kraljica Elizabeta dodijelila titulu Dame, a Francuska je odlikovala Legijom časti, ranije planirala snimiti adaptaciju romana Elizabeth Jane Howard iz 1959. "The Sea Change" kao svoj prvi film. No, stvari su se, prema pisanju medija na Otoku, promijenile.

Detalji radnje filma za sada su nepoznati, navodno se scenarij temelji na djelima Čehova, a Scott Thomas radila je na scenariju sa svojim partnerom, poznatim novinarom Johnom Micklethwaitaom.

Scott Thomas se proslavila ulogama u filmovima "Engleski pacijent", "Gosford Park", "Nemoguća misija" i "Tomb Rider", a među njezine recentne projekte spada hvaljena serija "Slow Horses". Već godinama planira prihvatiti se redateljske palice, a njezine kolegice i kolege, očigledno, imaju puno povjerenja u njezinu vještinu i rado su se angažirali u prvijencu slavne glumice. Inače, Scott Thomas i Scarlett Johansson radile su zajedno još 1998. godine kada su glumile u filmu "Šaptač konjima" redatelja Roberta Redforda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:04