NOVO SUĐENJE?

Nakon Deppa, na redu je njegov zloglasni kum: ‘I on tuži ženu koja tvrdi da ju je silovao u snu‘

Rockera Marilyn Mansona službeno su optužile tri žene, ali još 15 se javno ispovijedilo da ih je silovao, izgladnjivao i mučio

Johnny Depp i Marilyn Manson 2001. godine.

 Lucy Nicholson/Afp/Profimedia/Lucy Nicholson/Afp/Profimedia

Prijatelji su godinama, svirali su zajedno, a čak su i kumovi - shock rocker Marilyn Manson i glumac Johnny Depp bili su protagonisti brojnih skandala, uključujući i optužbe za silovanje i zlostavljanje žena. Ali sada kad je završila Deppova sudska bitka s bivšom suprugom Amber Heard otvara se i manevarski prostor za Mansona. I čini se da i on slijedi isti recept koji je Deppu priskrbio pobjedu.

image

Johnny Depp i Marilyn Manson tijekom dodjele Revolver Golden Gods nagrada 2012.

Frazer Harrison/Getty Images/Profimedia/Frazer Harrison/Getty Images/Profimedia

Brojni obožavatelji Marilyna Mansona na društvenim su mrežama već pokrenuli tzv. "kampanju" s hashtagom #IStandWithMarilynManson u znak podrške kontroverznom glazbeniku, a on sam je već za klevetu već tužio svoju bivšu zaručnicu Evan Rachel Wood koja ga je javno prokazala kao nasilnika.

image

Marilyn Manson i Evan Rachel Wood

Smg/Zuma Press/Profimedia/Smg/Zuma Press/Profimedia

Podsjetimo, ukupno su tri žene službeno optužile Mansona za fizičko, seksualno i psihičko zlostavljanje, a pritužba koja je privukla najviše pažnje je upravo ona od Evan Rachel Wood, koja je bila Mansonova djevojka kada je imala 18 godina, a on 37.

Glumica je u veljači 2021. u objavi na Instagramu optužila slavnog glazbenika da ju je stravično zlostavljao dok su bili par.

- Isprali su mi mozak i izmanipulirali me da se pokorim. Živjela sam u strahu od odmazde, klevete i ucjene - napisala je Wood na Instagramu.

Manson je opovrgao sve optužbe na svoj račun, no budući da ga je Wood javno prozvala za zlostavljanje time je ohrabrila ukupno 15 drugih žena, uključujući i Esme Bianco, glumicu u "Igri prijestolja", da također priznaju što im je Manson navodno radio. Međutim, nakon više od godinu dana istraživanja, američka policija nedavno je objavila da još uvijek nije pronašla čvrste dokaze koji bi nedvojbeno potvrdili da je Manson kriv, što znači da će pravni proces trajati dulje od očekivanog, a možda završi fijaskom.

Pod pretpostavkom da postoji nekoliko "sličnosti" između priče Evan Rachel i Amber Heard, Mansonovi vjerni pratitelji istaknuli su da bi Manson mogao dokazati svoju nevinost na isti način kao što je to učinio i Johnny Depp.

Na društvenim mrežama su istaknuli su kako obje glumice slične dobi i fizionomije, a i često traže muškarce starije od sebe.

- Vidim toliko sličnosti između Amber Heard i Evan Rachel Wood - stoji u jednom komentaru.

Međutim, glavna razlika između pravnog statusa Johnnyja Deppa i Marilyna Mansona je u tome što je poznati "shock roker" već bio optužen za kriminalno seksualno ponašanje i napad na maloljetnicu 2001. godine, a 2018. godine ga je glumica Charlyne Yi optužila da je maltretirao "gotovo sve prisutne žene" kada je posjetio set serije "House" i postavljao glumicama i ženskim članovima filmske ekipe "nepristojna i neugodna pitanja".

image

Johnny Depp i Marilyn Manson na pozornici 2016.

Bfa/Shutterstock Editorial/Profimedia/Bfa/Shutterstock Editorial/Profimedia

Manson, pravog imena Brian Warner, rekao je za Daily Beast da mu je "Johnny jedan od najdražih ljudi koje poznaje".

- Srceparajuće je koliko je ljubazan prema svojim prijateljima i svima oko sebe - rekao je Manson i dodao da je potpuno nepravedno razapet.

- Stao bih uz njega u bilo čemu - nastavio je Manson.

- Kao moj prijatelj, znam da se on trenutačno nosi sa situacijom najbolje što može i znam da je super tata. Naravno da mislim da je sve ovo s**** i smatram da je on divna osoba. Da me netko stavi u sudske klupe i pita što znam o ovom slučaju ili čemu sam svjedočio, ne bih znao ništa - zaključio je Manson.

image

Marilyn Manson i Twiggy Ramirez

Gabriel Bouys/Afp/Profimedia/Gabriel Bouys/Afp/Profimedia

Zanimljivo je da se Marilyn Manson prije nekoliko godina suočio s činjenicom da je njegov dugogodišnji basist Twiggy Ramirez optužen za silovanje i psihološko zlostavljanje svoje bivše djevojke Jessice Addams. Manson se javio čim su glasine počele kružiti i u roku nekoliko sati je prekinuo suradnju s Ramirezom te dodao da "nije znao ništa o tim optužbama" i da je tužan zbog Jessice.

Još uvijek se i prepričava incident koji je prva javno otkrila Amber Heard. Jednog jutra 2014. godine Depp je bio zadužen da odaci svoju kćer Lilly Rose u školu. U posjet mu je došao kum Manson, nakon što su djevojku odveli u školu nestali su na punih 24 sata i nikome se nisu javljali. Amber Heard je poludjela i pokušala ga pronaći, a na kraju se otkrilo kako je dvojac čitav dan šmrkao kokain i pio ogromne količine alkohola, odnosno tako je tvrdila Amber.

Upravo se Mansona u to vrijeme krivilo za propast Deppove karijere, jer svaki put kad bi se našli to je završilo razuzdanim zabavama.

Hoće li kumovi na isti način na koji su partijali izboriti i pobjede na sudu tek treba vidjeti. Datum početka procesa između rockera i Evan Rachel Wood još nije zakazan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:24