KRAJ KARIJERE

Najstariji igrač ‘Igre lignje‘ optužen za seksualno nedolično ponašanje: ‘Samo sam je držao za ruku oko jezera‘

78-godišnji Oh Yeong-su povukao se iz svih glumačkih projekata nakon što ga je ista žena po drugi put optužila da ju je dirao

 Oh Yeong-su s Leeom Jung-jaeom u ”Squid game” 

 -/Landmark/Profimedia/-/landmark/profimedia

Zvijezda superhit serije "Squid Game", Oh Yeong-su izbačen je iz niza reklama koje financira južnokorejska vlada, te se povlači sa scene nakon optužbi za nedolično seksualno ponašanje. Danas globalno poznat, 78-godišnji glumac neće igrati ni glavnu ulogu u predstavi u gradu Jeonju na kojoj je radio nekoliko mjeseci. Tužitelji u Suwonu, gradu 30-ak kilometara udaljenom od Seula, objavili su još u petak da su optužili Oha za navodno nedolično dodirivanje žene 2017. godine. Nakon toga je pušten, bez pritvora.

image

Oh Yeong-su na eventu za seriju, lipanj 2022., u Los Angelesu

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Navodna žrtva podnijela je tužbu u prosincu 2021., a slučaj je poslan tužiteljima u veljači ove godine. Prijava je odbačena u travnju, ali su tužitelji ponovnu započeli istragu nakon što se žena žalila na odluku. Prema izvješćima korejskih medija, Oh je negirao sve optužbe.

U izjavi za korejsku televiziju JTBC glumac je rekao: "Samo sam je držao za ruku dok smo obilazili jezero. Ispričao sam se, jer su rekli da neće dizati buku oko toga, ali to ne znači da priznajem optužbe."

Dužnosnik iz ureda okružnog tužitelja u Suwonu rekao je za AFP da "sve što su lokalni mediji izvijestili o Ohovom slučaju nije činjenično točno", ne navodeći pojedinosti.

Ministarstvo kulture, sporta i turizma Južne Koreje sada je najavilo da će povući reklame u kojima Oh promiče vladine reforme u raznim područjima života. Svi materijali s glumcem nakon optužbe su maknuti i s YouTube kanala i službenih web stranica južnokorejske vlade, prema pisanju Korean Heralda.

image

Scena iz serije "Squid game"

Youngkyu Park/Afp

Oh iza sebe ima pedeset godina karijere na pozornici, te malim i velikim ekranima. Glumio je u brojnim TV-serijama, više do 200 kazališnih predstava, filmovima. U poznim godinama postigao je globalnu slavu ulogom u seriji "Squid Game", gdje glumi starca Oh Il-nama, sasvim neočekivanog igrača u jezivoj i smrtonosnoj igri. Njegov sjajni nastup donio mu je prvu južnokorejsku nagradu Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u seriji, miniseriji ili TV-filmu, kao i nominaciju za Primetime Emmy za izvanrednog sporednog glumca u dramskoj seriji.

Zasad nije poznato hoće li se Oh vratiti i u planiranu drugu sezonu Squid Game. Netflix još nije komentirao optužbe protiv njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:48