MISTERIJ RIJEŠEN

Najskuplji sportaš na svijetu napokon otkrio tko mu je supruga: ‘Ona je tipična, obična osoba‘

Shohei Ohtani objavio je krajem veljače na Instagramu da je vjenčan za "posebnu" Japanku, međutim nije rekao o kome se radi

Mamiko Tanak i Shohei Ohtani

 YONHAP/AFP

Japanski bejzbolaš, član momčadi Los Angeles Dodgers i vlasnik najunosnijeg ugovora u povijesti profesionalnog sporta Shohei Ohtani (29) i njegova supruga, bivša košarkašica Mamiko Tanaka (27) stigli su u petak u glavni grad Južne Koreje Seul, piše Associated Press.

Dodgersi i momčad San Diego Padres tamo će na stadionu Gocheok Sky Dome 20. i 21. ožujka odigrati prve dvije utakmice nove sezone natjecanja u profesionalnoj ligi bejzbola MLB.

Ohtani, prvi član Dodgersa koji je došao u Međunarodnu zračnu luku Incheon u Seulu, na sebi je imao crnu trenirku i naopako okrenutu šiltericu. Tanaka je hodala nekoliko koraka iza njega. Niti Ohtani niti Tanaka nisu dali izjave medijima.

image

Mamiko Tanaka (sredina)

YONHAP/AFP
image

Mamiko Tanaka (sredina)

YONHAP/AFP

Prije nego što je Ohtani otputovao u Južnu Koreju, na svom je profilu na društvenoj mreži Instagram otkrio da je Tanaka njegova supruga. Japanski su mediji prije Ohtanijevog otkrića naveliko nagađali da se bejzbolaš oženio za bivšu košarkašicu momčadi Fujitsu Red Wave.

Ohtani je krajem veljače na Instagramu objavio da je vjenčan za "posebnu" Japanku, međutim nije rekao o kome se radi, javio je BBC. "Želi da svi znaju da sam oženjen. Dvije osobe (i jedan pas), rast ćemo zajedno", ustvrdio je bejzbolaš na Instagramu. Na konferenciji za medije koja se održala u petak, rekao je da ne misli da treba reći kojeg su se datuma vjenčali, ali je dodao da je njegova supruga "tipična, obična osoba". Rekao je da ga ništa konkretno nije natjeralo da se vjenča. "Kada sam s njom, zabavno mi je. Zato se u budućnosti vidim s njom", dodao je bejzbolaš.

Rekao je i da ona nije utjecala na njegovu odluku da potpiše ugovor s Los Angeles Dodgersima. "Rekla je da će ići sa mnom gdjegod treba. Moja se odluka temeljila na mojim preferencijama", rekao je Ohtani.

Korisnici društvenih mreža u Japanu i Južnoj Koreji raspisali su se o Ohtaniju i njegovoj supruzi. "Impresioniralo me to što se Ohtani otvorio o svojoj supruzi Mamiko Tanaki", rekao je jedan korisnik iz Japana. "Ohtanijeva je supruga jako lijepa. Stvoreni su jedno za drugo", rekao je jedan korisnik iz Južne Koreje. "Njihovo će dijete biti super sportaš", dodao je drugi korisnik iz Južne Koreje.

Shohei Ohtani visok je 193 cm, a Mamiko Tanaka 180 cm. Ona je između 2019. i 2023. igrala za momčad Fujitsu Red Wave koja se natječe u Japanskoj profesionalnoj košarkaškoj ligi za žene. Tijekom posljednje je sezone imala postotak šuta iz igre od 47,7 posto, a Međunarodna košarkaška federacija navodi da je igrala za japansku reprezentaciju kada je bila tinejdžerica.

Ohtani je s Dodgersima u prosincu 2023. godine potpisao 10-godišnji ugovor težak 700 milijuna dolara, najvrijedniji ugovor u povijesti profesionalnog sporta. Prema dostupnim informacijama, Ohtani će tijekom tih 10 godina primati godišnju plaću od dva milijuna dolara. Tijekom narednih 10 godina, primit će ostatak novca, odnosno svake će godine primiti plaću od 68 milijunaa dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 13:10