ISKREN INTERVJU

Najgori Chris u Hollywoodu otvorio dušu: ‘Moj sin će jednog dana čitati laži koje mi podmeću. Plačem zbog toga‘

Zvijezda Jurskog svijeta i Čuvara galaksije u velikom intervjuu pokšava shvatiti zašto ga Internet mrzi

Chris Pratt

 Valerie Macon/AFP

"Najgori Chris u Hollywoodu", Chris Pratt krasi naslovnicu američkog Men's Healtha, a u velikom intervjuu više se bavio negativnim mišljenjima o sebi, te stavu da je u usporedbi s imenjacima Evansom, Hemsworthom i Pineom, grozan tip, najgori Chris, nego ulogama u superhitovima.

Negativnost koja ga već dugo prati je tolika da se po internetskim prostranstvima piše i govori kako bi Pratta trebalo izbaciti iz Marvelova univerzuma, u koji je ušao kao Peter Quill ili Star-Lord u "Čuvarima galaksije".

Titulu najgoreg Chrisa nosi već godinama, a na društvenim mrežama naveliko se propituju njegova politička i vjerska uvjerenja, kao i niz izjava koje doista ne sjedaju lako na želudac. Posebno su ružne one u kojima Pratt nema baš previše poštovanja prema svojoj bivšoj supruzi Anni Faris i sinu Jacku kojeg ima s njom. Njihova objava da se razvode, 2017. godine, bila je golem šok za Hollywood. On se, 2019. godine, oženio s kćeri Arnolda Schwarzeneggera, Katherine i u međuvremenu su dobili dvoje djece.

- Nikad se ne želim žaliti, prigovarati jer imam toliko blagoslova u životu. Sve smatram blagoslovom - rekao je glumac i dodao - Zašto me onda proganjaju?

I redatelj "Čuvara galaksije" James Gunn i redatelj "Jurskog svijeta" Colin Trevorrow brane Pratta u magazinu. Gunn je rekao da komentari o glumcu kod njega izazivaju prave provale bijesa i da se sve te priče o Prattu temelje na izmišljotinama.

Pratt, pak, vjeruje da su negativnost izazvale njegove izjave, a posebno zahvaljivanja Bogu tijekom govora na dodjeli MTV Movie & TV nagrada. Dodao je kako razumije zašto se to nekome ne sviđa.

image

Chris Pratt u filmu "Čuvari galaksije"

Marvel/Disney

- Religija je bila opresivna jeb...o dugo vremena. Nisam mogao ni sanjati da ću postati "zaštitno lice" vjernika i vjere u javnosti jer ja zapravo nisam religiozna osoba. Mislim da postoji razlika u religioznosti, da je neki, pridržavajući se običaja koje je stvorio čovjek, često prisvajajući strahopoštovanje rezervirano za stvarnoga Boga, koriste za kontrolu ljudi, za uzimanje novca, za zlostavljanje djece, za krađu zemlje, za opravdavanje mržnje - rekao je za Men's Health - Kako god bilo, zlo koje čuči u srcu svakog pojedinog čovjeka zakačilo se za religiju i dolaze zajedno.

Pojasnio je također da "nikada nije išao u Hillsong" (kontroverznu crkvu koja je veliki hit među bogatima i slavnima) i da ne poznaje nikoga iz te crkve. On je član crkve Zoe (kršćanska sljedba nastala u Los Angelesu, još jedna koju vole celebi, kojoj se pripisuju rasistički i anti-LGBTQ stavovi), a svoju kćer Lylu krstio je u katoličkoj crkvi u Santa Monici.

Pratt dalje kaže kako je on sam naučio da Twitter nije stvarni život, no njegov 9-godišnji sin Jack još uvijek nije. A jedna od najvećih zamjerki na račun glumca povezana je baš s dječakom.

Naime krajem prošle godine, nakon što je glumac na društvenim mrežama pohvalio suprugu Katherine Schwarzenegger jer mu je dala "prekrasnu zdravu kćer", javnost je poludjela. Kritičari su njegove riječi shvatili kao omalovažavanje Anne Faris i sina Jacka koji je rođen devet tjedana prije termina i od djetinjstva ima zdravstvene probleme te oštećen vid.

- Rekao sam otprilike kako svi trebaju naći nekoga tko će ih gledati kao što moja žena gleda mene. Htio sam dodati još malo više, reći koliko je volim i rekao sam da sam zahvalan i jer mi je dala prekrasnu, zdravu kćer - rekao je glumac i prisjetio se što se tada događalo - A onda se pojavila gomila tekstova u kojim je pisalo sve u stilu: "To je strašno. Ne mogu vjerovati da Chris Pratt zahvaljuje na zdravoj kćeri nakon što mu se prvo dijete rodilo prerano. To je prava pljuska bivšoj ženi". Pomislio sam, kako je to jedno veliko sr...e. Moj sin će to pročitati jednog dana. Nikad neće nestati jer je uklesano u digitalni kamen. Stvarno mi je je...o smetalo. Plakao sam zbog toga. Mrzim što su ovi blagoslovi u mom životu pravi teret za ljude koji su mi bliski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:27