ZAPRAVO, LOPOVLUK

Najbolji prijatelj pokrao zvijezdu filmskih i TV hitova, ide u zatvor: Morala nositi odjeću preminulih štićenika iz doma

Brian Malam ukrao je 65000 funti s računa Meg Wynn Owen. Ona je posljednje godine provela u siromaštvu u mirovnom domu

Meg Wynn u filmu Zapravo, ljubav

 Schreenshot YouTube

Kada uskoro krene sezona prikazivanja filma "Zapravo, ljubav", oko kojeg se još uvijek lome koplja je li božićni film ili nije, možete se prisjetiti tužne priče glumice Meg Wynn Owen (82), koja je preminula u lipnju ove godine. Ona u "Zapravo, ljubav" glumi šeficu ureda britanskog premijera kojeg igra Hugh Grant, onu koja pokušava ostati ozbiljna u kultnoj sceni plesa.

Glumica, pravog imena Margaret Wright, imala je poduži profesionalni dosje s više od 60 uloga - od Doktora Whoa preko Dvoboja do istrebljenja, Gosford parka, do Ponosa i predrasuda i Irine Palm. Doživjela je veliko razočaranje i izdaju u stvarnom životu. Morala je nositi odjeću preminulih štićenika iz umirovljeničkog doma u kojem je provela zadnje godine, a tamošnje njegovateljice šišale su je kako su znale i umjele. Bilo što osim onog najosnovnijeg si, naime, nije mogla priuštiti. Ostala je bez novca nakon što je njezin najbolji prijatelj ukrao životnu ušteđevinu, više od 65.000 funti (oko 75.000 eura) s njezinih računa.

Brian Malam (60), inače kostimograf, za Megine se financije brinuo od 2014. godine, kada je ona počela pokazivati znakove demencije. Polako je praznio njezin račun kombinacijom bankovnih transfera na svoj račun, kupovina preko njezina računa i podizanjem gotovine. Kada je umrla, Meg Wynn Owen dugovala je banci 1750 funti po jednom računu. Banka je taj dug kasnije otpisala. Na drugom je računu ostalo 229 funti, na trećem i četvrtom po 72 i 21 penny.

Sada je sudac na Visokom sudu u Cardiffu Malamu izrekao kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora. On je odmah nakon što je uhapšen, još 2020. godine, priznao krivicu za prijevaru koja je trajala četiri godine.

image

Meg Wynn i Hugh Grant u filmu Zapravo, ljubav

/Schreenshot Youtube

Uzbunu je pokrenula banka, kada su na računima pokojne glumice primijetili sumnjivu aktivnost. Odvjetnica Abigail Jackson na sudu je rekla da se "...gospođa Wright zbog toga užasno uzrujala".

Slučaj je prijavljen policiji u rujnu 2020. godine i Malamova muljaža izišla je na vidjelo.

On je, uz priznanje nedjela, izjavio da je "uvijek namjeravao vratiti novac" i da ga je koristio isključivo za svoj rad.

image

Meg Wynn u filmu "Dvoboj do smrti"

/Screenshot

- Dakle, uzimali ste novac s njezina bankovnog računa u značajnim iznosima i prebacivali ga na svoj račun ili ga izravno trošili - rekao je sudac Paul Hodson na izricanju presude - Kako je vrijeme prolazilo, jednostavno ste nastavili s tim iako ste jako dobro znali da novac nećete moći vratiti. A vaša je žrtva morala nositi odjeću ljudi koji su preminuli jer nije imala dovoljno novca da si išta priušti. Ona je patila zbog vaših poteza.

Brian Malam pola će kazne odslužiti u zatvoru, a zatim će biti pušten na uvjetnu slobodu i ostatak provesti baveći se društveno korisnim radom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:19