LIJEPE I KRIMINALNE

Mračne tajne ljepotica koje trabunjaju o miru u svijetu: Krijumčarenje kokaina, otmice, zatvor...

Ovo su kraljice ljepote koje su svrgnute sa svog beauty trona ili su se pak našle u problemima sa zakonom. Ili oboje...

Kriminalna prošlost kraljica ljepote

 Profimedia/

Iako se najčešće pobjednice na natjecanjima ljepote tretira kao članice kraljevske obitelji, njihov glamurozni svijet može se vrlo brzo urušiti, kao što pokazuje nedavni primjer Miss Japana, Karoline Shiino.

Ispostavilo se da je Karolina, koja je rođena u Ukrajini, imala aferu s oženjenim muškarcem te je bila prisiljena odreći se titule.

image

Karolina Shiino

Str/Afp

No, ona nije jedina kraljica ljepote koja je svrgnuta sa svog beauty trona ili se pak našla u problemima sa zakonom. Ili oboje...

Miss Walesa 1976., Sian Adey-Jones

Prozvana je ‘velškom divljom mačkom‘, a Sian je uhićena upravo te godine kad je osvojila titulu najljepše i to zato što je napala policajca. Glamuroznu manekenku morali su obuzdati dok su je odvodili u zatvor, a ona je vikala: "Ja sam divlja mačka!"

Miss SAD-a 2006., Tara Conner

Tara je 2006. bila na korak od gubitka titule Miss SAD-a. Uhvaćena je dok je kao maloljetnica pila, šmrkala kokain i ljubila se s Miss Teen SAD-a Katie Blair na jednoj zabavi.

Tadašnji šef izbora za Miss Universe i Miss SAD-a, Donald Trump, rekao je da će joj biti dopušteno zadržati titulu pod uvjetom da ode na odvikavanje od ovisnosti.

image

Tara Conner, Miss SAD-a

Lee Celano/Getty Images/Profimedia/Lee Celano/getty Images/profimedia

Miss Velike Britanije 2015., Zara Holland

Britanska ljepotica skinuta je s trona nakon što je napravila incident u ITV-ovom reality showu ‘Love Island‘ 2016. Skandal je izazvao simpatije Zarinih obožavatelja, ali i bijes kod šefora izbora za Miss.

Kasnije je svoje postupke nazvala "najvećom greškom u životu".

image

Zara Holland

Hull Daily Mail// Swns/Profimedia/Hull Daily Mail// Swns/profimedia

Miss Engleske 2009., Rachel Christie

Prva crna Miss Engleske izgubila je svoju titulu najljepše nakon jedne svađe u noćnom klubu.

Rachel, koja je inače nećakinja legende olimpijskog sprinta Linforda Christieja, navodno se potukla s Miss Manchestera, Sarom Beverley Jones, tijekom svađe koja je kulminirala zbog zvijezde ‘Gladiatorsa‘ Davida McIntosha.

Godine 2015. Rachel se pojavila u reality showu ‘Love Island‘, ali ga je napustila nakon dva tjedna.

Miss Bermuda 1982., Heather Ross

Bilo je to sramotno posrnuće za 22-godišnju Heather, koja je uhićena samo tjedan dana nakon izbora za Miss svijeta jer je pokušala prokrijumčariti više od 250.000 funti kokaina u London iz Amsterdama.

Nekadašnja Miss Bermuda osuđena je na tri godine zatvora.

Miss Bermuda 1982, Heather Ross

Miss Nevade 2007., Katie Rees

katie Rees proglašena je za Miss Nevade 2007., no titula joj je oduzeta kada su dva mjeseca nakon pobjede osvanule njezine ‘zločeste‘ fotografije. Na fotografijama ju se moglo vidjeti kako simulira spolni čin. No, tu nije kraj skandalima. Katie je 2015. uhićena zbog posjedovanja i prodaje metamfetamina te je osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu.

image

Katie Rees

Mjt/Admedia/Profimedia/Mjt/admedia/profimedia

Miss Amerike 1983., Vanessa Williams

Nakon što je postala prva crna Miss Amerike, morala se odreći titule kada je časopis Penthouse objavio da planira objaviti njezine golišave fotografije.

Vanessa je kasnije postala glumica i pjevačica te je imala svjetski popularni hit "Save The Best For Last".

image

Vanessa Williams

Nbc Collection/Everett/Profimedia/Nbc Collection/everett/profimedia

Miss Kentuckyja 2014., Ramsey Carpenter-Bearse

Miss Kentuckyja 2014. dobila je zatvorsku kaznu nakon suđenja za sexting s maloljetnikom. Ramsey Carpenter-Bearse bila je 28-godišnja učiteljica kad je jednom od svojih 15-godišnjih bivših učenika poslala fotografije u toplesu.

Završila je u zatvoru na dvije godine i njezino je ime dospjelo u Registar seksualnih prijestupnika.

Miss svijeta 1980., Gabriella Brun

Gabriella je 1980. postala Miss svijeta s najkraćim stažem u povijesti.

Veza 18-godišnjakinje s 52-godišnjim producentom porno filmova Bennom Bellenbaumom odmah se našla pod lupom, kao i njezine golišave fotografije koje su dospjele u javnost.

Ova ljepotica njemačko-britanskih korijena odustala je od titule samo 18 sati nakon što je proglašena za Miss.

Godinu dana kasnije, kontroverzni par se vjenčao, a kada su se nedugo nakon toga rastali, Benno si je tragično oduzeo život.

image

Gabriella Brun

Keystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia/Keystone Pictures Usa/zuma Press/profimedia

Miss svijeta 1974., Helen Morgan

Velška ljepotica odustala je od titule Miss svijeta 1974. nakon samo tri dana. Helen je nakon osvajanja titule Miss Ujedinjenog Kraljevstva otkrila da je nevjenčana samohrana majka malog Richarda.

Bilo je to protiv pravila natjecanja, ali organizatori su joj dopustili da nastavi i natječe se za Miss svijeta. Nije se mogla nositi s pretjeranom pažnjom medija, a kad je i njezina brakorazvodna parnica dospjela u središte pozornosti, odustala je od titule.

image

Helen Morgan

Keystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia/Keystone Pictures Usa/zuma Press/profimedia

Miss Wyominga 1973., Joyce McKinney

Bizarna priča o Joyce McKinney postala je svjetska senzacija 1977. kada je slučaj “Mormon u okovima" dospio na naslovnice svjetskih tabloida.

Ona je, naime, optužena za otmicu mormonskog misionara Kirka Andersona, kojeg je vezala za krevet i seksualno zlostavljala.

Kad je zakon konačno sustigao plavokosu ljepoticu, rekla je policiji da toliko voli Andersona da bi “skijala gola niz Mount Everest s karanfilom u nosu”.

Priča je pretočena u film ‘Tabloid‘ 2010. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:47