CIJENA SUĐENJA

Može li uopće Amber Heard isplatiti Deppa: ‘Čak i ako proglasi bankrot, bit će troškova...‘

Iako je presuđeno da glumcu mora platiti 15 milijuna dolara konačna računica je malo drugačija pa joj je trenutni dug 8 milijuna dolara

Amber Heard 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia/-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Nakon 23 dana saslušanja, niza svjedoka i bizarnih dokaza, sudska trakavica između bivših supružnika, glumca Johnnyja Deppa (58) i glumice Amber Heard (36) je završila.

Porota je donijela presudu da je Heard klevetala Deppa te odlučila da Heard, kad se sve zbroji i oduzme mora Deppu platiti 15 milijuna dolara. Međutim računica na kraju ispada nešto drugačija. Naime, zbog ograničenja dodijeljenih odšteta u Virginiji taj je iznos smanjen za pet milijuna. Nakon toga Heardovoj je presuđeno dodatnih 2 milijuna dolara od Deppa jer su je njeni odvjetnici oklevetali. Uz to Heardova mora platiti 350 tisuća dolara tzv. kaznene odštete.

image

Johnny Depp

Drew Angerer/Afp

Kad se sve zbroji i oduzme, Heardova mora platiti 8,35 milijuna dolara.

No ima li ona taj novac?

Financijska situacija glumice nije do kraja jasna, iako je poznato da je svojim radom na televiziji i u filmovima 'Aquaman' zaradila milijune. Jedan je dobila za prvi nastavak, a dva za drugi koji još nije bio u kinima.

Tijekom suđenja, Heard je priznala da nije u dobrotvorne svrhe mogla donirati 7 milijuna dolara koje je dobila od Deppa nakon razvoda 2017., a kao razlog je navela strah jer je njezin bivši suprug protiv nje podnio tužbu od 50 milijuna dolara.

'Još uvijek u potpunosti namjeravam ispoštovati sva svoja obećanja', rekla je Heard o novcu koji je obećala donirati Američkoj uniji za građanske slobode (ACLU). Svjedočenje na suđenju također sugerira da je njezina karijera stala zbog pravne bitke s Deppom. Dakle, novih prihoda očito nema.

image

Amber Heard

Evelyn Hockstein/Afp

Ako Heard ne može ispuniti svoju obvezu plaćanja Deppu, sud može uzeti dio njezine plaće, ako se utvrdi da ima potencijalnu zaradu. Tijekom suđenja, Heard je potvrdila da je primila milijun dolara za 'Aquamana' i 2 milijuna za 'Aquamana i izgubljeno kraljevstvo', uz bonuse temeljene na izvedbama filmova u kinima.

Heard ostaje opcija da podnese zahtjev za bankrot nakon čega novac Deppu ne bi morala platiti, ali još uvijek joj ostaje trošak od 350 tisuća dolara.

U izjavi nakon presude u srijedu, Amber je izrazila razočaranje presudom.

'Žao sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam, čini se, izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka - da govorim slobodno i otvoreno', rekla je.

'Razočaranje koje osjećam danas ne može se opisati. Slomljena sam što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se suprotstavi nerazmjernoj moći, utjecaju i utjecaju mog bivšeg muža', rekla je Heard.

Depp se u međuvremenu zahvalio na 'izljevu ljubavi i kolosalnoj podršci i dobroti iz cijelog svijeta' u vlastitoj izjavi.

image

Johnny Depp

Jim Watson/Afp

'Nadam se da je moja potraga da se istina dokaže pomogla drugima, muškarcima ili ženama, koji su se našli u mojoj situaciji, i da oni koji ih podržavaju nikada ne odustanu. Također se nadam da će se sada moja pozicija vratiti na nevinost dok se ne dokaže krivnja, kako na sudovima tako i u medijima', poručio je Depp.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:11