SLAVNA PJEVAČICA

‘Morala sam naučiti prepoznati napadaje panike nakon što sam se borila s jako gadnom anksioznošću‘

33-godišnja pjevačica Rita Ora iskreno je opisala svoje probleme s mentalnim zdravljem u intervjuu

Rita Ora

 Instagram/Rita Ora/

Pjevačica Rita Ora otkrila je da je ‘naučila prepoznati‘ znakove da će doživjeti napadaj panike nakon što se godinama borila sa, kako kaže, ‘stvarno gadnom‘ anksioznošću.

33-godišnja pjevačica iskreno je opisala svoje probleme s mentalnim zdravljem u intervjuu s Evgenijem Lebedevim u njegovom podcastu ‘Brave New World‘, kao i razne metode koje koristi kako bi se osjećala dobro.

Rita je rekla da redovito odlazi u 40-minutne infracrvene saune, nakon čega slijedi hladno kupanje ili tuširanje. Pjevačica je dodala i da su joj napadi panike "bili strani" kada su se dogodili, ali je koristila akupunkturu i druge kineske metode za kontrolu simptoma.

"Bila sam jako tjeskobna, iskreno, mislim da svi iz moje djelatnosti imaju problema s tjeskobom. Mislim da je sada stvarno super što se razgovara o tome te postoje dani koji su bolji od drugih dana", rekla je pjevačica, koja je sada naučila prepoznati kada joj dolaze napadi panike.

"Prije bih se i dalje osjećala nekako strano- i radila bih neke male stvari. Osluškujem osjećaj u trbuhu, idem na puno akupunkture i samo ležim i mirno dišem oko 20 minuta. Volim kinesku medicinu, pokušavam uključiti razne metode jer nisam osoba koja će prakticirati samo jednu stvar", objasnila je.

Rita je također otkrila da je, nakon što je postala ‘opsjednuta‘ metodama Wima Hofa, iznenadila svog supruga Taiku Waititija tako što ga je pozvala u njihov dom.

image

Rita Ora i Taika Waititi

Roger/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Roger/backgrid/backgrid Usa/profimedia

"Zapravo sam ga zamolila da dođe i iznenadi mog supruga za rođendan, a moj muž nije opsjednut njime kao što sam ja pa nije znao da dolazi. To što je doletio ovdje i napravio to za nas bilo je stvarno posebno, pa smo se probudili, bio mu je rođendan i on je ušao, a meni je pala vilica. Samo sam pomislila ‘vau, pravi je!‘, jer sam uvijek samo slušala njegove metode i slušala ga na internetu, no u stvarnosti je jednako lud i zabavan kao što sam i mislila da će biti. Odradio je 20-minutnu meditaciju s disanjem, a mi smo ležali u hladu i ništa se nije moglo čuti, samo ptice", prisjetila se pjevačica.

Rita je i ranije podijelila svoje probleme s mentalnim zdravljem kroz stihove na svom trećem albumu ‘You and I‘, a tada je otkrila da je bila podvrgnuta terapiji nakon što je izgubila dio sebe tijekom godina partijanja.

U siječnju je Rita otkrila kako se nada suradnji s drugim albanskim umjetnicima kao što su Bebe Rhexa i Dua Lipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:56