POPULARNI SUSJEDI

Mladi Slovenci hit u Hrvatskoj: Joker Out rasprodali prvi solo koncert u Hrvatskoj u samo pet sati, dodan novi datum

Da su mladi Slovenci hit u Hrvatskoj pokazalo se već i na Sea Staru i zagrebačkoj Šalati, na kojoj su nastupili prije Buč Kesidija

Joker Out

 Press/

Na Eurosongu u Liverpoolu prije tri tjedna osvojili su tek dvadeset i prvo mjesto, ali su ušli u srca publike koja je nepogrešivo prepoznala pozitivnu energiju što je sa sobom na binu nose dečki sa sunčane strane Alpa. Ne čudi toga da je slovenski bend Joker Out rasprodao svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj, zakazan za 11. studenog 2023. u Tvornici kulture, i to u samo pet sati od trenutka puštanja u prodaju.

Joker Out su se tako upisali u povijest kao rekorderi i jedini novi regionalni bend koji je najbrže rasprodao koncert u Hrvatskoj, a uspjeli su postići ono što nije uspio niti jedan izvođač iz Slovenije prije njih. Najpopularniji slovenski rock bend će u Tvornici kulture, kultnom zagrebačkom klubu kojeg redovite pune domaća i strana imena, dvije večeri zaredom (organizatori su, vidjevši da su ulaznice ‘planule‘ u samo pola dana odmah dodali i još jedan koncert koji će se održati 10. studenog), pokazati zašto su se jako brzo prometnuli u bend koji osvaja svojim live nastupima nabijenim energijom.

image

Joker Out

Press/

Da su mladi Slovenci hit u Hrvatskoj pokazalo se već i na nastupima na Sea Staru i zagrebačkoj Šalati na kojoj su nastupili prije dvojca Buč Kesidi. No, vole ih i u Europi: pjesma ‘Carpe Diem‘ ušla je na Billboardov popis ukupno najviše streamanih pjesama u Hrvatskoj, broji više od 10 milijuna slušanja, na popisu je ‘Top 10 Spotify Global Viral Chart‘ te je dobila epitet treće najvruće pjesme Eurosonga.

Uvršteni su na IMPALA popis 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju u 2023., a višestruki su dobitnici nagrade Zlata piščal, svojevrsnog slovenskog Grammyja, za izvođača i mladu nadu godine dok su na MAC Awards nominirani za najboljeg regionalnog ex-Yu rock izvođača. Uz nastup na Eurosongu, pod povećalo su došli i s duetom ‘New Wave‘ s rock ikonom Elvisom Costellom, koji će surađivati i na novoj pjesmi ‘Indecent Notions‘.

Bend kojeg The Mirror uspoređuje s Harryjem Stylesom istovremeno radi na prvom albumu na engleskom, a u Zagrebu će predstaviti i nove pjesme. Nastup u Tvornici kulture dolazi mjesec dana nakon onog u ljubljanskoj Areni Stožice, najvećoj u Sloveniji, gdje se očekuje više od 12 tisuća posjetitelja, a kapacitet je već gotovo rasprodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:09