GLASAJTE U ANKETI

Milenijalac se šokirao kad je saznao što mladi rade na svojim mobitelima: Pratite li i vi ovaj trend?

Max Burns napisao je viralan post u kojem se šokirao zbog toga što mladi koriste način ‘ne uznemiravaj‘ na mobitelima

Ilustrativna fotografija

 Tom Merton/Caia Image/Profimedia

Jednog pripadnika generacije milenijalaca (rođenih od 1981. do 1996.) šokiralo je kada je saznao što rade pripadnici generacije Z (rođeni od 1997. do 2012.) kako bi izbjegli telefonske pozive.

„Neka djeca generacije Z drže mobitele na ‘ne uznemiravaj‘ 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, tako da se nikada ne moraju suočiti s tjeskobom koju im izaziva javljanje na telefon", napisao je Max Burns na X-u (bivšem Twitteru) i započeo raspravu. U međuvremenu, obrisao je svoju objavu koju je do tad viđena 5 milijuna puta i imala je na tisuće odgovora.

„Ja uopće ne znam ni kako zvuče moje obavijesti na mobitelu”, „Da, to sam ja”, „Nema šanse da se javljam na ta sr*nja”, pisali su u odgovorima na objavu.

Neki iz Maxove generacije su se zajedno s njim čudili ovom trendu, ali neki stariji od generacije Z su se složili da se i oni tako ponašaju.

„Moj telefon je uvijek na ‘ne uznemiravaj‘ načinu s uključenim popisom dopuštenih kontakata. Nemam vremena baviti se tim sr*njima. Na bijelom si popisu ako želim razgovarati s tobom. Inače pošalji SMS ili ostavi poruku”, objasnila je korisnica X-a koja je u četrdesetima.

„Imam 35 godina i držim svoj mobitel na ‘ne uznemiravaj‘. Obavijesti su naporne, a ako me zoveš neočekivano - vjerojatno si scammer”, „99% poziva su prevaranti, prevare osiguranja i politički spam. Ostalih 1% je moja mama”, „Gotovo svi koje znam, uglavnom milenijalci, drže svoje mobitele na utišano plus ‘ne ometaj‘. Ne mislim da je to stvar generacije Z, već da se radi o aksioznosti da smo dostupni 24/7”, slagali su se drugi.

Što je ‘ne uznemiravaj‘ način?

Postavka ‘Do Not Disturb‘ (ne uznemiravaj) deaktivira sve obavijesti i pozive odjednom na neko određeno vrijeme.

image

Način ‘Do Not Disturb‘

Screenshot

Odnosno, nije da se radi samo o utišanom zvuku mobitela, već su pozivi i obavijesti onemogućeni. ‘Do Not Disturb‘ se može postaviti da se automatski aktivira svakog dana u određeno vrijeme, a može se aktivirati i ručno kada to korisnik poželi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 19:08