FILMSKA LEGENDA

Michael J Fox ganuo publiku do suza: U invalidskim kolicima najavio dobitnika BAFTA-e

Filmska zvijezda, poznata po kultnim filmovima poput ‘Povratka u budućnost‘, bila je vidno dirnuta reakcijom publike

Michael J Fox

 Screenshot/youtube/

Legendarni glumac Michael J. Fox dobio je ovacije publike, odnosno, filmskih zvijezda na dodjeli nagrada Britanske akademije (BAFTA) 2024. u nedjelju, izašavši na pozornicu u invalidskim kolicima kako bi najavio pobjednika u kategoriji za najbolji film.

image

Michael J Fox na pozornici

Screenshot/youtube/

Ovaj 62-godišnjak koji se bori s Parkinsonovom bolešću još od 1991. godine, došao je na pozornicu u invalidskim kolicima te dobio izuzetno topao prijem londonskog Royal Festival Halla, koji su te večeri ispunili neki od najvećih glumaca današnjice, uključujući Margot Robbie, Bradleya Coopera i Barryja Keoghana, piše Daily Mail. Fox je prisustvovao BAFTA nagradama sa svojom 35 godina mlađom suprugom Tracy Pollan. Dok je Fox za tu priliku nosio potpuno crno odjelo, Pollan se odlučila za bijelu haljinu kratkih rukava sa srebrnim ukrasima na prsima.

Filmska zvijezda, poznata po kultnim filmovima poput "Povratka u budućnost", bila je vidno dirnuta reakcijom publike u londonskom Royal Festival Hallu, a spomenutu nagradu je uručio "Oppenheimeru", koji je ispao veliki pobjednik te večeri, zaradivši sedam nagrada, uključujući onu za najbolji film, sporednu mušku ulogu za Roberta Downeyja Jr. i najboljeg redatelja za Christophera Nolana.

image

Michael J Fox

Screenshot/youtube/

Predstavljajući kanadsko-američkog glumca na pozornici, voditelj David Tennant opisao ga je kao "pravu legendu kinematografije". Pred publikom koju je ganuo do suza, predstavljao je kandidate za najbolji film, a kino je opisao kao "čaroliju" koja vam može "promijeniti život". Nadalje, istaknuo je kako je film bitan kod zbližavanja ljudi, "bez obzira tko smo i odakle smo".

- Postoji razlog zašto kažu da su filmovi magija jer vam filmovi mogu promijeniti dan. Mogu promijeniti vaš pogled na život. Ponekad vam mogu promijeniti život - dodao je.

Nedavno se popularni glumac u intervjuu za CBS-ovu emisiju "Sunday Morning" požalio kako se suočava s činjenicom koliko je "uistinu teška" postala njegova više od 30 godina duga borba s Parkinsonovom bolešću.

- Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću - objasnio je glumac u spomenutom intervjuu. Podsjetimo, Foxu je dijagnosticirana bolest u dobi od 29 godina. Od tada je postao vodeći zagovornik istraživanja ovog stanja, te je 2000. pokrenuo "Zakladu Michaela J. Foxa" za pomoć u obrazovanju javnosti i financiranju studija.

Prije skoro tri godine, Fox je izjavio da se ne boji smrti.

- Stvarno sam otvoren prema ljudima u vezi s lijekovima. Kad me pitaju hoću li se za života osloboditi Parkinsonove bolesti, kažem im kako imam 60 godina, a znanost je zahtjevna. Dakle: ne - rekao je Fox časopisu AARP u prosincu 2021. godine i istaknuo kako "najvjerojatnije neće doživjeti 80".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:50