ŽIVOT GA NIJE MAZIO

'MENI JE ČAŠA UVIJEK NAPOLA PRAZNA, NIKAD NAPOLA PUNA' Omiljeni James Bond progovorio o teškom djetinjstvu i gubitku dvije žene koje je obožavao...

Charlotte, Pierce i Cassandra Brosnan
 Profimedia, Landmark

Pierce Brosnan i Cassandra Harris vjenčali su se 1980. Ostali su u braku sve do njezine smrti 1991. Australska glumica, koja je s irskim kolegom dobila 33-godišnjeg sina Seana, preminula je u 44. godini od raka jajnika.

Brosnan je poslije preuzeo brigu i o njezinoj djeci iz prvoga braka - kćeri Charlotte i 44-godišnjem sinu Christopheru, koje je i službeno posvojio dok mu je supruga još bila živa.

Markantni glumac, najpoznatiji po ulozi tajnog agenta u filmskoj franšizi 'James Bond', prije četiri godine ostao je i bez pokćerke - Charlotte je u dobi od 42 godine također izgubila bitku s rakom jajnika, a dvostruka obiteljska tragedija zauvijek je obilježila 63-godišnjeg Piercea.

- Meni je čaša uvijek napola prazna, nikad napola puna. S vremena na vrijeme osjećam da kraj mene sjedi taj veliki crni irski pas pun melankolije - rekao je Brosnan u intervjuu za časopis Esquire.

Glumac se u iskrenom razgovoru osvrnuo i na vlastito djetinjstvo. Otac Tom napustio je obitelj dok je on još bio beba, a poslije ga je, kaže, vidio samo jednom, i to kad je već bio odrastao muškarac.

- Žao mi je što nismo više vremena proveli zajedno. Imali smo samo jednu subotu - popili smo nekoliko piva i ćaskali o nebitnim stvarima. O njemu znam samo da je imao zanimljiv hod i da je odlično zviždao. Moji očinski osjećaji danas su samo moji, ne mogu ih nikako povezati s vlastitim ocem jer on nije ni bio prisutan u mome životu - izjavio je Brosnan.

Irac se poslije, u kolovozu 2001., oženio američkom novinarkom Keely Shaye Smith, s kojom ima dva sina - 20-godišnjeg Dylana i četiri godine mlađeg Parisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:13