SLOMLJENA PJEVAČICA

Mel B: ‘Nasilje u braku uništilo mi je dušu, trebat će cijela vječnost da opet budem ona stara‘

Objasnila je da žene često trpe zlostavljanje zbog osjećaja neugode, srama i toliko krivnje jer moraju lagati i sve držati u tajnosti
Melanie Brown
 Robyn Beck/AFP

Nakon što je britanska humanitarna organizacija Women's Aid, koja pomaže zlostavljanim ženama, prošli tjedan objavila promotivni i vrlo potresni video nazvan "Ljubav ne bi trebala boljeti", u kojem glavnu ulogu, i to s vrlo dobrim razlogom, ima Melanie Brown, bivša članica grupe The Spice Girls gostovala je u nedjelju u ITV-jevoj emisiji "Dobro jutro, Britanija".

Naime, 45-godišnja pjevačica i sama je prošla kroz vrlo traumatičan brak s filmskim producentom Stephenom Belafonteom kojeg je već prije optužila za emotivno i fizičko zlostavljanje. Desetogodišnji brak okončala je prije četiri godine, a o groznom iskustvu koje je proživjela izdala je 2018. i memoare "Brutally Honest" (Brutalno iskreno, op. a.) u kojima je dokumentirala kako je izgledao njezin život iz dana u dan dok je proživljavala, kako tvrdi, fizičko, seksualno, verbalno i financijsko zlostavljanje. Naravno, Belafonte tvrdi da ništa od toga nije istina.

image
Melanie Brown s bivšim suprugom Stephenom Belafonteom
LEON NEAL/AFP

Od razvoda je Mel B predana suradnji sa ženskim organizacijama, a što se tiče nove kampanje Women's Aida, navodi kako je to "najvažniji video koji je snimila u životu". Promovirajući u ITV-jevoj emisiji "Ljubav ne bi trebala boljeti", koji je dijelom inspiriran i njezinim iskustvom, Mel B je voditeljima otvorila dušu o obiteljskom nasilju koje je, kako kaže, proživjela.

- Ponekad je jedini izlaz samo istrčati bez plana, bez da znate uopće kamo idete ili gdje ćete potražiti pomoć. Vjerojatno više nemate ni svoj mobitel i prijatelji se nisu čuli s vama mjesecima. I to smo željeli prikazati u videu. Recimo, ja sam mislila da je posve normalno da nemam ni svoj telefon, da je normalno nemati ni novca ni kreditnu karticu na svoje ime - ispričala je Mel B, dodajući kako to uništava dušu i kako će joj trebati cijela vječnost da je vrati, da bude ona stara.

Nastojala je objasniti i kako se zlostavljane žene ponašaju na van u takvoj vezi i zašto toliko dugo trpe.

- Navučete oklop na sebe i izađete u svijet, ali iza zatvorenih vrata situacija je posve drugačija. Osjećate neugodu, sram i toliko krivnje jer morate lagati i držati to u tajnosti. Upravo zato je ova kampanja tako važna za mene. Jer ljudi u takvoj situaciji u kakvoj sam ja bila, u kakvoj su brojne žene, ne vide izlaz. Izolirani su od prijatelja i obitelji i to je jedan od najvećih signala da je netko u jednoj od takvih veza - istaknula je Mel B.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:17