JAVNA PROZIVKA

Megautjecajna influencerica u središtu skandala zbog humanitarne akcije: Naljutila čak i premijerku, brendovi otkazuju suradnje

Influencerica se na društvenim mrežama ispričala pa obećala bolnici donirati milijun eura

Chiara Ferragni

 Lucasgro.eu/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Lucasgro.eu/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Talijanskoj su influencerici Chiari Ferragni zbog sudjelovanja u humanitarnoj akciji, koja je postala skandal, počeli otkazivati brendovi. Influencerica je u suradnji s tvrtkom Balocco osmislila blagdanski kolač s njezinim prezimenom na njemu koji se prodavao po 9 eura. Novac od prodaje trebao je biti doniran pedijatrijskoj bolnici Regina Margherita u Torinu za prikupljanje sredstava za liječenje djece s rakom kostiju.

Kolač je bio dostupan u prodaji od kraja 2022. godine, a prije toga je tvrtka s kojom surađuje donirala 50.000 eura bolnici. "Tvrtke koje upravljaju aktivnostima Chiare Ferragni, TBS Crew i Fenice, zaradile su više od milijun eura u tom poslu a da nisu ništa isplatile bolnici. Fenice je kažnjen s 400.000 eura, a TBS Crew sa 675.000 eura. Balocco, sa sjedištem u blizini Torina u sjeverozapadnoj Italiji, kažnjen je s 420.000 eura", objavio je talijanski nadzornik za zaštitu tržišnog natjecanja.

Influencerica se na društvenim mrežama ispričala pa obećala uplatiti novac bolnici. "Donirat ću milijun eura bolnici za potporu skrbi za djecu. Ali to nije sve: radim to javno jer sam shvatila da sam pogriješila u komunikaciji. To je pogreška koju neću ponoviti u budućnosti. Potpuno ću odvojiti svaku dobrotvornu aktivnost, kojima se oduvijek bavim i čime ću se nastaviti baviti, od komercijalnih aktivnosti. Jer čak i ako je krajnji cilj dobar, ako nije bilo dovoljne kontrole nad komunikacijom, to može generirati nesporazume", rekla je Chiara.

image

Chiara Ferragni

Ipa/ipa/Sipa Press/Profimedia/Ipa/ipa/sipa Press/profimedia

Svoje suradnje dovode u pitanje Coca Cola, brend sunčanih i dioptrijskih naočala Sofilo, ali o svemu se oglasila i premijerka Giorgia Meloni. "Pravi uzori nisu influenceri koji zgrću pune šake noseći odjeću ili pokazujući torbe, ili čak promovirajući jako skupe kolače kojima uvjeravaju ljude da će činiti dobra djela, a cijena služi samo za paprene honorare. Pravi uzori su oni koji izmišljaju, dizajniraju i proizvode tu talijansku izvrsnost", prenosi La Repubblica riječi premijerke.

image

Chiara Ferragni

Mondadori Portfolio/Ddp Usa/Profimedia/Mondadori Portfolio/ddp Usa/profimedia

Ferragni nije odgovorila na uvrede, no njezin suprug i reper Federico Leonardo Lucia, poznatiji kao Fedez, stao je u obranu svoje supruge. "Je li govorila o nezaposlenosti mladih? Ne. Je li pričala o financijskom manevru koji rade sa svojim g***a i koji još nisu završili? Ne. Je li govorila o fiskalnom pritisku zemlje? Ne. ‘Budite oprezni s ljudima koji rade na internetu‘: to je prioritet naše premijerke", kazao je, prenosi El Pais.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:52