SLAVNA LJEPOTICA

Megan Fox iskreno progovorila: ‘Imam tjelesnu dismorfiju, jako sam nesigurna u svoj izgled‘

I dok je mnogima jedna od najljepših slavnih ljepotica, Megan Fox ne dijeli to mišljenje o sebi...
Megan Fox
 Stephen Lovekin/shutterstock

Glumica Megan Fox pati od poremećaja zbog kojeg je nesigurna u svoj izgled.

Iako se smatra jednom od najljepših glumica, mnogi njezini obožavatelji primijetili su da Megan u posljednje dvije godine izgleda sasvim drukčije, te da su vidljivi estetski zahvati koje je radila na licu.

Razlog pretjeranih operacija je vjerojatno tjelesna dismorfija od koje glumica pati. Riječ je o mentalnom poremećaju koji pogađa i muškarce i žene, a postotak pokušaja samoubojstva među onima koji pate od njega vrlo je velik. Dosad to nikad nije spomenula, ali je za britanski "GQ" potvrdila da ima ovaj poremećaj i izjavila kako to utječe na nju.

"Da, imam fizičku dismorfiju. Imam puno ukorijenjenih nesigurnosti. Možemo pogledati nekoga i pomisliti 'ova osoba je tako lijepa, njezin život je sigurno lagan'. A te osobe vjerojatno ne misle tako o sebi", priznala je glumica.

Nije detaljno otkrila koji su njezini simptomi, ali opsesivna, neutemeljena briga o manama kada je u pitanju fizički izgled. Tjelesna dismorfija ozbiljan je psihički poremećaj koji karakterizira doživljaj bolesne osobe da su joj dijelovi tijela deformirani, neprivlačni, ružni, čak i odvratni, dok je nedostatak o kojem govori zapravo jedva vidljiv ili čak ne postoji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:24