ZVIJEZDA ‘PRIJATELJA‘

Matthew Perry u rijetkom pojavljivanju u javnosti: ‘Strašna ovisnost zamalo me ubila‘

Slavni gumac imao je samo dva posto šanse da će preživjeti nakon što mu je zbog ovisnosti puknulo debelo crijevo

Matthew Perry

 -/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia

Zvijezda “Prijatelja”, Matthew Perry rijetko se pojavljuje u javnosti nakon završetka promocije njegove knjige “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", no nedavno je primijećen u Los Angelesu u pomalo zapuštenom izdanju.

image

Matthew Perry

-/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia

U svojim memoarima ogolio je dušu o vrhuncu svoje strašne bitke s ovisnošću o drogama i alkoholu zbog koje je gotovo umro. Imao je samo dva posto šanse da će preživjeti nakon što mu je zbog ovisnosti puknulo debelo crijevo kada je imao 49 godina. Bio je dva tjedna u komi te proveo mjesece u bolnici.

Danas trijezan, 53-godišnji glumac najpoznatiji po ulozi sarkastičnoga Chandlera Binga u hit seriji “Prijatelji”, hrabro se otvorio o borbi protiv ovisnosti koja je trajala nekoliko desetljeća.

Nakon što je pretrpio gastrointestinalnu perforaciju zbog ovisnosti o opioidima, rekao je da je devet mjeseci morao koristiti vrećicu za kolostomiju. Imao je ukupno 14 operacija na trbuhu i bio je na rehabilitaciji 15 puta u pokušaju da se riješi ovisnosti. Trbuh mu je prekriven ožiljcima zbog mnogo operacija što mu ustvari, kako kaže, služi kao podsjetnik da ostane trijezan.

Istaknuo je kako je htio podijeliti svoje mučno iskustvo nakon što je sada siguran da se neće ponovno prepustiti „mračnoj strani”.

image

Matthew Perry i Courteney Cox u "Prijateljima" 2004.

Warner/Collection Christophel Via Afp

- Morao sam pričekati dok nisam bio trijezan i daleko od alkoholizma i ovisnosti da bih sve to zapisao. A najvažnije je bilo to što sam bio prilično siguran da će to pomoći ljudima, rekao je Perry tijekom promoviranja šokantne knjige.

Govoreći o snimanju hit serije, objasnio je da je u to vrijeme bilo perioda, odnosno godina u kojima je bio trijezan. Zapravo, bio je trijezan tijekom cijele devete sezone, a iste je godine bio nominiran za najboljeg glumca. Međutim, priznao je da je uzimao 55 Vicodina dnevno te pao na 55 kilograma, baš za vrijeme snimanja serije, ali „nije znao kako prestati”. Ovisnost se samo pogoršavala, ali njegovi kolege iz serije bili su izrazito razumni i strpljivi s njim.

U jednom poglavlju svoje knjige objasnio je kako je u periodu kada je imao višak kilograma pio, a kada je bio izrazito mršav, konzumirao je tablete.

image

Matthew Perry 1998.

Warner/Collection Christophel Via Afp

U svibnju 2000. njegova bitka s alkoholom i drogama postala je toliko teška da je primljen u bolnicu s pankreatitisom, potencijalno smrtonosnim stanjem koje se razvija kao posljedica opijanja.

Iako je inzistirao na tome da nikada nije pio na snimanju, jednom prilikom je rekao da bi često znao dolaziti na posao užasno mamuran, što mu je bilo teško jer je morao raditi i k tome biti duhovit.

Dok je 2001. radio na filmu „Serving Sara”, stvari su postale toliko loše da je shvatio da tako više ne može te je odlučio uzeti pauzu od snimanja i vratio se na rehabilitaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:07