BARBIEMANIJA

Margot Robbie ne bi bila Barbie u svijetu u kojem postoji samo jedna lutka Barbie, savršena plavuša

Glumica je rekla i kako je, kada je prvi put pročitala scenarij za film, pomislila da Mattel neće dopustiti njegovo snimanje

Margot Robbie kao Barbie

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Margot Robbie izjavila je za magazin Time, da ne bi htjela snimiti film Barbie da tvrtka Mattel nije unijela više raznolikosti u svijet svoje poznate lutke. Robbie u filmu glumi naslovni lik, a uz Ryana Goslinga kao Kena, glumačka postava uključuje i Issu Rae, Americu Ferreru, Emmu Mackey, Ncuti Gatwa i Dua Lipu.

image

Margot Robbie, Alexandra Shipp, Ariana Greenblatt i America Ferrera u filmu Barbie

Warner Bros. Pictures - Heyday F/Collection Christophel Via Afp

To je priča u kojoj Barbie, nakon što se suočila s prolaznošću života i spuštanjem stopala, napušta utopijski Barbie svijet u kojem sve Barbie imaju savršene poslove i svi su dani predivni. Ona s Kenom odlazi u stvarni svijet.

O filmu se govori i piše mjesecima, Barbie-manija je krenula od prvih fotografija glumačke postave sa seta, u malim i velikim dozama servirala se na društvenim mrežama i u medijima, Barbie izričaj okupirao je modu, pa je potencijal da Barbie postane blockbuster neviđeno narastao. Film, doduše, ima žestoku konkurenciju jer će se na kino-blagajnama boriti protiv Toma Cruisea i ‘Nemoguće misije‘, te ‘Oppenheimera‘ u režiji Christophera Nolana s Cillianom Murphyjem u glavnoj ulozi.

image

Ryan Gosling i Margot Robbie

Bridget Bennett/Afp

Govoreći za Time, koji je napravio golemi feature o filmu, Margot Robbie je rekla da su ona i redateljica Greta Gerwig na samom početku rada na projektu rekle izvršnom direktoru Mattela Ynonu Kreizu, da film mora "određene stvari uzeti u obzir" te da i oni moraju biti u filmu.

Robbie je više puta istaknula kako osobno, da ne postoji više varijanti Barbie lutke, ona ne bi bila u filmu. Australska glumica izjavila je kako nije željela utjeloviti "jedinu sliku onoga što je Barbie" niti da je željela da ona bude "nešto što bi žene željele biti i kako bi trebale izgledati".

https://youtu.be/Kb7jYOYXiVc

Ispričala je i kako je u jednom trenutku tijekom snimanja, Richard Dickson, glavni operativni direktor i predsjednik Mattela, doletio u London kako bi se posvađao s Gerwig i njom oko određene scene za koju je smatrao da nije u skladu s brendom. Njih su se dvije izvele tu scenu, pokazale mu da na papiru ne vidi nijanse i da scena treba ostati. Dickson je odustao od primjedbe.

Robbie je priznala i da je, kada je prvi put pročitala scenarij, sumnjala da će Mattel uopće dopustiti snimanje filma.

image

"Barbie"

U traileru za film, koji u kina stiže 21. srpnja govori se: "Ako volite Barbie, ovaj film je za vas. Ako mrzite Barbie, ovaj film je za vas."

Robbie je u Timeu dodala: "Ako ste ravnodušni prema Barbie ili godinama niste razmišljali o Barbie, ovaj film je također za vas."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:16